Maia Sandu a fost desemnată „Personalitatea europeană a anului 2022” de juriul unui anuar francez al lumii politice

Maia Sandu
Foto:Facebook/Maia Sandu

Președinția Republicii Moldova a anunțat că șefa statului, Maia Sandu, a fost desemnată „Personalitatea europeană a anului 2022” de către juriul de la Trombinoscope – un anuar francez al lumii politice. Premiul a fost înmânat joi, 16 februarie 2023.

Potrivit comunicatului, la evenimentul de înmânare a premiului a participat Ambasadoarea Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, în prezența juriului și editorului Trombinoscope, Francois-Xavier d’Aillieres, precum și în prezența reprezentanților presei franceze și a personalităților politice marcante de la Paris, printre care s-au regăsit și președinta Adunării Naționale, Yaël Braun-Pivet, și prim-ministra Franței, Elisabeth Borne. 

Conform informațiilor, șefa statului nu a putut fi prezentă la înmânarea premiului, însă printr-un mesaj video adresat celor prezenți la ceremonie, șefa statului le-a mulțumit pentru aprecierea eforturilor Republicii Moldova de a rămâne parte a lumii libere și a avansa pe parcursul nostru european.

Sursă imagine: presedinte.md

Premiile Trombinoscope sunt premii anuale, acordate politicienilor și personalităților din viața publică franceză și europeană. Începând cu anul 1992, Trombinoscope premiază personalități politice care s-au marcat prin activitate și profesionalism politic. Printre premianții distinși cu premiul „Personalitatea europeană a anului” se regăsește Angela Merkel (2020), Christine Lagarde (2019), Ursula Von der Leyen (2019), Federica Mogherini (2016), dar și alții.


Amintim că revista britanică Financial Times a nominalizat-o pe Maia Sandu la premiul WOMAN OF THE YEAR 2022. Potrivit revistei, motivele nominalizării sunt succesele președintei Republicii Moldova în gestionarea problemelor grave cu care se confruntă țara noastră la moment.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente