ONU va acorda 427 de milioane de dolari pentru programele sale de ajutor al refugiaților din Moldova

AA-20220920-28949552-28949541-77TH_SESSION_OF_THE_UNITED_NATIONS_GENERAL_ASSEMBLY
Foto:Tayfun Coşkun

Astăzi, la Geneva, Organizația Națiunilor Unite a lansat un plan de răspuns la nevoile umanitare ale Ucrainei cauzate de invazia rusă, prin care cer comunității internaționale 5,6 miliarde de dolari pentru a ajuta în 2023 cetățenii ucraineni, 427 milioane urmând a fi destinate programelor de ajutor pentru refugiații din Republica Moldova.

Planul a fost prezentat astăzi, la o conferință de presă la Geneva, de Comisarul ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, și de Coordonatorul Umanitar al Națiunilor Unite, Martin Griffiths, transmite swissinfo.

Din suma totală, 3,9 miliarde de dolari vor fi gestionate de Oficiul pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare condus de Griffiths, iar restul de 1,7 miliarde vor merge către Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR), care ar urma să ajute 42 milioane de ucraineni care au fugit în alte țări europene.

Astfel, din cele 1 700 de milioane de dolari pretinse de ICNUR, 427 milioane de dolari ar urma să fie destinate programelor de ajutor pentru refugiații din Republica Moldova.

De asemenea, 709 milioane de dolari le va primi Polonia, 153 de milioane – România și 80 milioane atât Cehia, cât și Slovacia, toate găzduind importante comunități ucrainene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente