Salvatorii moldoveni plecați în misiune în Turcia au scos de sub ruinele unui bloc un băiat în vârstă de trei ani

salvatori
Foto:MAI

Salvatorii moldoveni care au plecat în misiune în Turcia au scos de sub ruinele unui bloc un băiat în vârstă de trei ani. Copilul a fost recuperat în siguranță, după ce echipajul de specialiști a reușit să-l găsească sub dărâmături, informează Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Potrivit autorităților, copilul a fost prins sub ruine timp de patru zile. Salvatorii au utilizat mijloace specializate de căutare, iar după ce au stabilit că acesta se află blocat în construcția puternic avariată au reușit să-l scoată viu și nevătămat.

Copilul a fost preluat de medici pentru a-i fi acordată asistența necesară.


Echipa de salvatori din Republica Moldova a început misiunea de căutare-salvare, în această dimineață, după ce i-au fost atribuite sectoare de intervenție în cea mai afectată zonă de seism, provincia Hatay, Turcia. În dimineața zilei de 9 februarie, către ora 5.30, salvatorii specializați în căutare-salvare urbană au ajuns în zona de intervenție indicată.

Două cutremure cu magnitudinea de 7,8 și 7,5 grade pe scara Richter au lovit pe 6 februarie o zonă largă în sud-estul Turciei, în apropiere de granița cu Siria. 

Autoritățile din Republica Moldova au precizat că o echipă specializată în căutare și salvare urbană a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), este gata de intervenție cu 55 de salvatori, 12 autospeciale de intervenție complet autonome și doi câini de căutare.

Responsabilii de la secția consulară a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova informează că sunt pregătiți să acorde asistență de specialitate, iar în caz de necesitate sau urgență consulară, cetățenii moldoveni pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sunt în posesia unor date vizând cetățeni ai Republicii Moldova din zonele afectate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente