Salvatorii din Republica Moldova au ajuns în zona de intervenție indicată de autoritățile turce

salvatori
Foto:MAI

În dimineața zilei de 9 februarie, către ora 5.30, echipa de salvatori a Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a ajuns în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, din provincia Hatay la hotar cu Siria, transmite serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit autorităților, responsabilii au fost convocați în ședință, unde au primit instrucțiuni și li s-a atribuit sectoarele de lucru. Astfel, echipa de specialiști a țării noastre a format două grupuri de lucru. Primul grup are misiunea de cercetare și căutarea sinistraților, iar al doilea grup instalează o tabără de câmp complet operațională. 

Salvatorii vor activa neîntrerupt 24 de ore, iar pentru a fi eficienți aceștia vor utiliza tehnica grea din dotare, dar și echipamentele specializate. Pentru lucrări de căutare vor fi antrenați doi câini de salvare, informează MAI.


Două cutremure cu magnitudinea de 7,8 și 7,5 grade pe scara Richter au lovit pe 6 februarie o zonă largă în sud-estul Turciei, în apropiere de granița cu Siria. 

Autoritățile din Republica Moldova au precizat că o echipă specializată în căutare și salvare urbană a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), este gata de intervenție cu 55 de salvatori, 12 autospeciale de intervenție complet autonome și doi câini de căutare.

Responsabilii de la secția consulară a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova informează că sunt pregătiți să acorde asistență de specialitate, iar în caz de necesitate sau urgență consulară, cetățenii moldoveni pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sunt în posesia unor date vizând cetățeni ai Republicii Moldova din zonele afectate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente