Reacția Președinției după declarațiile lui Zelenski: „Instituțiile lucrează pentru asigurarea securității țării”

news-category-volodimir-zelenski-dupa-intrevederea-cu-maia-sandu-avem-nu-doar-o-granita-comuna-cu-republica-moldova-ci-si-valori-si-aspiratii
Foto:Bogdan Nigai

Președinția a comentat declarațiile președintelui Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, potrivit cărora forțele de securitate ucrainene ar fi depistat un document rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă Republica Moldova.

Într-un mesaj plasat pe pagina Președinției, au fost specificate următoarele. „Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este în legătură permanentă cu lideri de state și guverne din țările europene și cu alți parteneri externi, inclusiv cu președintele Zelenski, cu care are un schimb continuu de opinii și informații privind situația din regiune. Instituțiile noastre responsabile lucrează pentru asigurarea securității țării și folosesc tot ajutorul informațional al partenerilor pentru a anticipa și preveni orice tentative de subminare a statului nostru.”

De asemenea, situația a fost comentată și de către Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova. „În dialogul nostru extern ne conducem de prioritatea fortificării rezilienței și, în acest sens, luptăm împotriva dezinformării, pledăm pentru susținerea presei libere, prioritizăm eradicarea corupției, desfășurăm investiții în reziliența energetică și economică și modernizăm sectorul de securitate și apărare.
Pe parcursul anului trecut, am fost martorii încercărilor eșuate de a destabiliza Guvernul și cursul de integrare europeană, inclusiv prin proteste plătite. Toate aceste încercări au eșuat, pentru că cetățenii noștri spun ferm că își doresc să trăiască în democrație, pace și prosperitate, în calitate de viitoare țară membră a Uniunii Europene.”


Amintim că, în data de 9 februarie 2023, în cadrul summitului Uniunii Europene de la Bruxelles, Volodâmâr Zelenski a spus că serviciile de securitate ucrainene ar fi intrat în posesia unui document rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente