MAEIE confirmă că în urma cutremurelor din Turcia au decedat trei cetățeni moldoveni

230206102910-iyw-how-to-help-turkey-syria-earthquake-victims
Foto:CNN

Daniel Vodă, purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a anunțat că trei cetățeni ai Republicii Moldova au decedat în urma seismelor produse în sud-estul Turciei, la granița cu Siria.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat: „Cu deosebit regret, MAEIE la această oră confirmarea decesului în localitatea Hatay a trei cetățeni moldoveni, o femeie în vârstă de 36 de ani și doi copii minori, membri ai aceeași familii”.

Responsabilii de la ambasada țării noastre la Ankara continuă eforturile de contactare și comunicare cu cetățenii noștri care locuiesc în cele 10 zone afectate de seism.

Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, patru persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică.

De asemenea, Daniel Vodă a declarat că prin intermediul ambasadei țării noastre la București în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, MAEIE informează că doi cetățeni moldoveni, care dețin dubla cetățenie au solicitat asistența pentru repatriere din orașul turc Malatya la București, aceștia fiind studenți la medicină plecați în Turcia prin programul Erasmus. Operațiunea de evacuare fiind realizată de partea română.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente