Profesorii UTM Victor Drebot și Iarîna Savițkaia-Baraghin au primit distincția ,,Maestru în artă”

Cover

Pe 3 februarie 2023, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat distincții pentru 53 de oameni de cultură pentru succesele remarcabile în activitatea lor de creație și înalta măiestrie profesională, prin care contribuie la promovarea valorilor spirituale ale neamului. Între ei și profesorii Universității Tehnice a Moldovei – maestrul Victor DREBOT, arhitect, sculptor, plastician, membru titular al Uniunii Arhitecților din Moldova, dar și profesor de arte vizuale în cadrul Departamentului Arhitectură, Facultatea Urbanism și Arhitectură, și Iarîna Savițkaia-Baraghin, artist plastic, meșter popular, doctoră în științe, conferențiară universitară în cadrul Departamentului Design și Tehnologii în Textile, Facultatea de Design, distinși, prin decret prezidențial, cu titlul onorific ,,Maestru în Artă”.

„M-am bucurat să văd la Președinție o remarcabilă concentrație de talent, spirit, personalitate și energie creativă. Moldova este bogată și frumoasă prin oamenii săi, iar fiecare dintre aceștia contribuie printr-o tușă unică și personală la realizarea portretului țării noastre”, a menționat în mesajul său Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că în aceste momente de mare tensiune, când fiecare zi poate să ne aducă o nouă criză, o nouă sursă de pericole, contribuția artiștilor este considerabilă: „Din fericire, artiștii noștri nu și-au abandonat vocația și misiunea pentru că oamenii de creație găsesc întotdeauna puterea să se manifeste pe deplin ca și creatori, mentori, promotori și apărători ai sufletului acestui popor. Vă mulțumesc, dragi oameni ai Culturii!”.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente