ARBI a sechestrat bunuri de peste 700 000 de lei și a preluat în administrare un Mercedes S 300

CNA
Foto:ZdG

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre, în valoare de peste 700 000 de lei, în această săptămână. Pe lângă bunurile indisponibilizate, a fost preluat în administrare un Mercedes S 300 și 26 000 de lei. În prezent, Agenția are în procedură 180 de delegații pe 127 de cauze penale în privința a 296 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat șase expertize judiciare, dintre care una grafoscopică, una criminalistică, o expertiză tehnică în construcții și trei IT, în procedură fiind alte 61 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 331 de cauze penale. 

Direcția legislație a recepționat 11 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor opt rapoarte de expertiză și nouă avize. La moment, se lucrează pe 28 de materiale, recepționate de la autorități. 

Direcția analitică a efectuat patru analize operaționale, alte 60 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la nouă ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 136 de caziere de integritate. 

Direcția educație anticorupție a desfășurat două activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție în cadrul ANTA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente