Cartea Recordurilor Guinness a depistat în Portugalia cel mai bătrân câine din lume. Câți ani are acesta

_128506561_bobi1.jpg
Foto:BBC

Bobi este patrupedul desemnat de către Cartea Recordurilor Guinness drept cel mai bătrân câine care ar fi existat vo dată. Acesta are aproximativ 31 de ani și trăiește în Portugalia, petrecându-și viața lungă cutreierând prin pădurile și terenurile agricole ale familiei Costa.

Potrivit New York Post, la doar două săptămâni după ce l-a anunțat pe Spike, un Chihuahua din Ohio, drept „cel mai bătrân câine din lume care trăiește”, Cartea Recordurilor Guinness a descoperit în Portugalia un câine care nu doar că a doborât recordul lui Spike, dar a reușit a doborî și celelalte recorduri precedente.

Bobi, acesta este numele său, s-a dovedit a fi cel mai bătrân câine din lume care ar fi existat vo dată, născut în luna mai 1992, acesta are 30 de ani și jumătate.

Recordul precedent a fost deținut de un câine de vite australian pe nume Bluey, care a trăit până la 29 de ani și 5 luni. Acesta a trăit din 1910 până în 1939, ceea ce înseamnă că Bobi a doborât un record vechi de aproape un secol.

Data nașterii lui Bobi a fost confirmată de Serviciul Medical Veterinar al Municipiului Leiria, precum și de CIAS, o bază de date pentru animale de companie autorizată de guvernul portughez.

Omul lui Bobi, Leonel Costa nu s-a gândit niciodată că câinele lui ar putea fi cel mai bătrân câine din viață, dar mai ales cel mai bătrân câine care ar fi existat vreodată.

„Nu m-am gândit niciodată să îl înregistrez pe Bobi pentru a doborî recordul, pentru că, din fericire, animalele noastre au rezistat întotdeauna mulți ani”, a spus Costa pentru Guinness. „Vedem astfel de situații ca un rezultat normal al vieții pe care o au, dar Bobi este unic”.

Câinele este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, care este o rasă de câine de pază cu o speranță de viață medie de 12 până la 14 ani, potrivit American Kennel Club.

Bobi și-a petrecut toată viața în satul rural Conqueiros, în Leiria, Portugalia, alături de familia Costa. Acesta s-a născut ca unul dintre cei patru cățeluși masculi într-o anexă în care familia depozita lemne. Patrupedul și-a petrecut viața lungă cutreierând prin pădurile și terenurile agricole pe care trăiește familia Costa și nu a fost niciodată legat sau pus în lesă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente