Începe luna februarie cu distracții și emoție! Cum ne petrecem ziua de miercuri, 1 februarie

iarna
Foto: freestocks

Prima lună a anului 2023 s-a sfârșit, însă pe străzile din Chișinău mișună o mulțime de evenimente care se așteaptă a fi explorate. Pentru a avea un februarie plin de distracții și emoție, prima zi trebuie petrecută la maxim. Din acest motiv, ți-am pregătit o nouă listă de evenimente, care să facă din 1 februarie o zi minunată.

Pentru că mâine, 1 februarie, marcăm Ziua internațională a cititului împreună, îți sugerăm câteva activități de lectură la care să participi, dar și vernisarea unor expoziții.

# Expoziția „Arhitectura Independenței în Europa Centrală”

Mâine, 1 februarie, începând cu ora 12.00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei va avea loc inaugurarea expoziției „Arhitectura Independenței în Europa Centrală”.

Laitmotivul expoziției a fost acela de a prezenta perioada foarte dinamică, de după 1918, din perspectiva întregului spectru de schimbări care au influențat spațiul, urbanismul și arhitectura noilor țări apărute pe harta Europei Centrale.

Sursă foto: Facebook/Muzeul Național de Istorie a Moldovei 

# Expoziția națională „Fabricat în Moldova”

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) organizează cea de-a XX-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”. Aceasta se va desfășura în perioada 1-5 februarie 2023, la CIE „Moldexpo” (mun. Chișinău, str. Ghioceilor 1).

Sloganul acestei ediții este „Fabricat în Moldova- Fabricat pentru Tine!”

Vor fi expuse instituțiile publice prestatoare de servicii precum: ANOFM, AGEPI, CNAS, ODA, AIPA, Agenția de investiții, organizații non-guvernamentale și meșterii populari.

Sursă foto: Facebook/Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului

# Ziua internațională a cititului împreună

În incinta Bibliotecii de Arte „Tudor Arghezi” (str. Grădinilor 21) vor fi organizate activități consacrate lecturii, în contextul Zilei internaționale a cititului împreună.

La ora 13.00 va fi organizată lectura în lanț cu voce tare în baza creațiilor literare a scriitorilor și poeților ruși din Moldova (Uniunea Scriitorilor „A. Pușkin”) Invităm toți doritorii să participe la acest act cultural, care va începe la ora 11:30 în sălile de bibliotecă.

Sursă foto: Facebook/Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi

# Programul de lectură „Chișinăul citește”

De Ziua internațională a cititului împreună, Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” lansează ediția a XX-a a Programului de lectură „Chişinăul citeşte”. Scopul Programului este educarea culturii lecturii în comunitatea chișinăuiană, promovând şi încurajând lectura ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă, orientând cititorul spre valorile literare şi artistice autohtone.

Evenimentul se va desfășura la ora 12.00, la sediul central al BM „B.P. Hașdeu”, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148.

Sursă foto: Facebook/Biblioteca „B.P. Hașdeu”

Campania Națională „Citim cu voce tare împreună”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM), Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova invită la o inițiativă de lectură comunitară publică prin participarea la Campania Națională „Citim cu voce tare împreună”, care va avea loc la BNRM, începând cu ora 9.0.

Sursă foto: Facebook/Biblioteca Naţională a Republicii Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente