După izbucnirea incendiilor de la Giurgiulești, silozurile de păstrare a cerealelor vor fi inspectate

incendiu
Foto: IGSU

Depozitele de păstrare a cerealelor și a nutrețurilor combinate vor fi verificate în vederea corespunderii la normele siguranței antiincendiare. Potrivit Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în total vor fi supuse controlului 127 depozite de păstrare a cerealelor și a nutrețurilor combinate, gestionate de 41 agenți economici. 

Inspectarea silozurilor și depozitelor de păstrare a cerealelor a fost solicitată de prim-ministra Natalia Gavrilița, în contextul incendiilor care au avut loc la aceste construcții, inclusiv, recent, la Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Controalele vor fi realizate de către grupuri comune formate din angajații Agenției pentru Supraveghere Tehnică și din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, cu implicarea la necesitate a reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aceste instituții vor raporta săptămânal despre acțiunile întreprinse și rezultatele verificărilor efectuate.


Amintim că, pe 16 ianuarie, un incendiu a izbucnit la un rezervor de păstrare a cerealelor din portul Giurgiulești. Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1 000 de tone de produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei.

De asemenea, pe 20 ianuarie, angajații IGSU din sudul țării au fost alertați din nou că la Portul Internațional Liber Giurgiulești a izbucnit un incendiu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente