Belarus și Rusia desfășoară în comun antrenamente militare. Cele mai importante evenimente din a 342-a zi de război

Belarus armata
Foto:МО Беларуси

Astăzi este a 342-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Ucraina are nevoie de până la 200 de avioane multifuncționale pentru a-și putea proteja bine spațiul aerian. Despre asta a declarat secretarul de presă al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, transmite portalul pravda.com.ua.

🟣 Începând cu 31 ianuarie, în Belarus se desfășoară o sesiune comună de pregătire a personalului Comandamentului Comun al grupului regional de forțe. Potrivit Ministerului Apărării din Belarus, în termen de o săptămână, reprezentanții departamentelor militare ale Federației Ruse și Republicii Belarus „vor rezolva problemele de planificare comună a utilizării trupelor pe baza experienței conflictelor armate din ultimii ani”.

Conform informațiilor, tema antrenamentelor va fi adoptarea unei decizii privind utilizarea unei grupări regionale de trupe (forțe) în interesul asigurării securității militare a statului uniunii, scrie unian.net.

🟣 Din cauză că armata rusă își tratează soldații răniți în maternitățile din Luhansk, acest lucru creează un deficit de locuri în spitale care dețin secții de maternitate. Informația a fost raportată de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

🟣 Statele Unite ale Americii a trimis peste 60 de vehicule de luptă „Bradley” în Ucraina. Primul transport care conținea armamentul militar a părăsit săptămâna trecută țărmurile North Charleston din Carolina de Sud. Acest lucru a fost anunțat de Comandamentul Transporturilor al Forțelor Armate ale Statelor Unite ale Americii.

🟣 Autoritățile franceze vor ajuta Ucraina să cumpere radare de apărare antiaeriană GM 200. Acest lucru a fost declarat de ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, în cadrul unui briefing comun cu ministrul ucrainean al apărării la Paris, relatează eurointegration.com.ua.

De asemenea, Franța va trimite un nou lot de artilerie autopropulsate (ACS) „CAESAR” în Ucraina. În total, 12 obuziere vor fi predate Forțelor Armate ale Ucrainei. La fel, informația a fost confirmată de ministrul francez al apărării.

🟣 În data de 31 ianuarie, în Bahmut, din cauza bombardamentelor armatei ruse, două persoane au fost ucise, dintre care un copil, iar patru civili au fost răniți. Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kârâlenko.

🟣 De la 1 februarie, cuantumul plăților suplimentare pentru personalul militar ucrainean va depinde de zonele de ședere a acestora. Complexitatea și specificul luptei sau sarcinilor speciale pe care le îndeplinesc vor fi, de asemenea, afectate. Acest lucru a fost raportat pe site-ul Ministerului Apărării al Ucrainei cu privire la noua procedură de calcul a indemnizațiilor bănești. Valoarea recompenselor bănești suplimentare pentru personalul militar care participă direct la lupte nu se modifică.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente