(foto) Ești pasionat(ă) de expoziții și călătorii? Iată o listă a muzeelor din toată lumea care își vor deschide ușile în anul 2023

01_Tacheles-Ansicht_052
Foto:fotografiska.com

Dacă alegi să călătorești activ, atunci cu siguranță muzeele se află pe lista ta de activități pe care să le faci într-un oraș nou. În acest articol îți prezentăm 10 muzee din toată lumea, care așteaptă să îți deschidă porțile pe parcursul anului 2023, potrivit 34travel.me.

# Marele Muzeu Egiptean

La acest muzeu se lucrează de mai bine de 20 de ani pentru a fi deschis. Clădirea are o suprafață totală de 500 000 de metri pătrați a fost proiectată de biroul Heneghan Peng. Inspirat, de piramidele din Giza, în cadrul muzeului vor fi prezentate comori din mormântul lui Tutankhamon, opere de artă deținute de alți faraoni, inclusiv barca solară a lui Keops care se presupune că a transportat suflete într-o altă lume, dar și peste 100 000 de artefacte din timpurile preistorice. Aceasta este cea mai mare și mai bogată colecție de comori egiptene antice din lume. Multe dintre exponate vor fi expuse pentru prima dată.

Sursă foto: Heneghan Peng Architects

# Muzeul de Artă Modernă din Varșovia

Clădirea construită din beton, cu două etaje subterane, va deveni un centru cultural, sală de curs, cinema, cafenea și magazin tematic. Aceasta are o suprafață totală de 20 000 de metri pătrați. În cadrul muzeului, va exista o zonă pentru evenimente culturale și o promenadă care va lega Piața Centrală de Parcul Swietokrzyski. Conform planului autorităților orașului, muzeul ar trebui să devină inima noului centru al capitalei.

Sursă foto: The Boundary

# Casa lui Serge Gainsbourg din Paris

Această casă este situată în inima cartierului mănăstirii Saint-Germain-des-Prés. Artistul s-a stabilit aici pentru a trăi în izolare, cu puțin timp înainte de moartea sa în 1991. Proiectul casei-muzeu a fost realizat de fiica sa, Charlotte Gainsbourg, cunoscută pentru rolurile din filmele lui Lars von Trier și pentru propria ei muzică indie.

Interiorul autentic al casei va fi completat de o expoziție muzeală, o librărie și un spațiu hibrid ‒ o cafenea care se va transforma, după lăsarea întunericului, într-un bar, în care va fi  amplasat un pian.

Sursă foto: Alexis Raimbault

# Muzeul Fotografiska din Berlin, Shanghai și Miami

Rețeaua de muzee moderne de fotografie „Fotografiska”  îți deschide încă trei filiale. La Berlin, muzeul va fi amplasat pe o suprafață de 5 400 de metri pătrați, la Shanghai pe o suprafață de 4 600 de metri pătrați, și la Miami.

Astfel de muzee se regăsesc la Stockholm, Tallin și New-York.

 Sursă foto: fotografiska.com

# Muzeul din Manchester

Acesta nu este un muzeu nou, ci o reconstruire a vechiului muzeu. Clădirea, construită în stil neogotic acum130 de ani, a fost completată cu încă două etaje. Va găzdui o nouă sală de expoziții temporare și o galerie dedicată Asiei de Sud. Deschiderea este programată pentru 18 februarie.

Sursă foto: Purcell

# Galeria Națională a Scoției

În vara anului 2023 va deschis un nou spațiu din centrul istoric al capitale Scoției. Acolo va fi prezentată o expoziție de lucrări ale multor artiști scoțieni faimoși, printre care și William McTaggart, Ann Redpath, Charles Rennie Mackintosh, și Phoebe Anna Traquher.

Sursă foto: Hoskins Architects

# Muzeul de artă și fotografie din Bengalūru

Muzeul de Artă și Fotografie (MAP) din Bangalūru (India) își va deschide porțile pentru public în februarie 2023. Instituția a fost creată pentru a sprijini arta din Asia de Sud și pentru a o promova în întreaga lume. Colecția muzeului conține aproape 60 000 de lucrări care datează din secolul al X-lea până în prezent, majoritatea lucrărilor fiind create de autori indieni, pakistanezi și bangladeshi.

Sursă foto: Facebook/MAP

# Centrul „Richard Gilder” pentru știință, educație și inovare din New York

Acest centru se va deschide pe 17 februarie. Are o suprafață de 18 000 de metri pătrați și este o anexă la Muzeul American de Istorie Naturală. Centrul include mai multe galerii, spații de experiență imersivă și săli de curs. Una dintre expozițiile centrului este dedicată insectelor și creaturilor microscopice. De asemenea, aproximativ 80 de specii de fluturi vor locui într-un vivarium.

Sursă foto: Neoscape Inc/AMNH

# Muzeul Holocaustului din Toronto

Un muzeu care a fost fondat acum 35 de ani de către supraviețuitorii Holocaustului va fi deschis în Toronto, în această primăvară. Pe lângă teme Holocaustului, vizitatorii vor putea afla și despre manifestările contemporane ale antisemitismului și rasismului, inclusiv cele care au loc în Canada.

Sursă foto: UJA Federation of Greater Toronto

# Muzeul roboților și a inteligenței artificiale din Seul

Un muzeu dedicat robotehnicii se va deschide în această vară la Seul. Clădirea cu patru etaje va găzdui expoziții despre drone, roboți și inteligență artificială. La construcția acestui muzeu participă și roboții, care imprimă modele din beton 3D, sudează și asamblează plăci metalice care acoperă fațada.

Sursă foto: melikealtinisik.com

# Muzeul de Artă din Busan

Până în această primăvara, studioul de design digital D’Strict va transforma o fostă fabrică de difuzoare din Busan (Coreea de Sud) într-un spațiu expozițional captivant. Aici arta va fi prezentată în forma video, cu efecte vizuale, design sonor și arome. Cascade, grădini, la plajă, jungla și safari sunt doar câteva din experiențele care te vor aștepta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente