Cinci autospeciale și 13 angajați IGSU se află la portul Giurgiulești pentru a asigura securitatea antiincendiară

incendiu4
Foto:Telegram/IGSU

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din sudul țării continuă asigurarea securității antiincendiare în Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Pentru menținerea siguranței și evitarea situației de risc, la fața locului sunt dislocate cinci autospeciale cu un efectiv de 13 angajați. Pompierii au misiunea de a răci rezervorul și de a asigura securitatea zonei pentru evitarea unei situații de criză.

O companie specializată contractată de proprietarul rezervoarelor urmează să efectueze demontarea silozului afectat de procesul de ardere. Întru evitarea riscului pentru cetățeni și infrastructura zonei, pompierii vor acționa la fața locului pe parcursul procesului.


Amintim că în dimineața zilei de 20 ianuarie, angajații IGSU din sudul țării au fost alertați că la Portul Internațional Liber Giurgiulești a izbucnit un incendiu. A luat foc un alt rezervor cu încărcătură de șrot de semințe de floarea soarelui.

De asemenea, în dimineața zilei de 16 ianuarie, a avut loc un apel de intervenție pentru pompierii din sudul țării pentru lichidarea unui incendiu produs la un rezervor de păstrare a cerealelor din portul Giurgiulești. Pompierii au intervenit pentru a lichida un incendiu produs în urma prăbușirii unui rezervor de păstrare a granulelor de șrot de floarea soarelui.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente