Recompense financiare pentru timpul liber. Lista companiilor internaționale care oferă angajaților concediu nelimitat

annie-spratt-sggw4-qDD54-unsplash
Foto:Annie Spratt

Timpul liber plătit (PTO) este o politică de management al resurselor umane care oferă angajaților un număr de ore care pot fi utilizate în orice scop. În companiile internaționale, politica timpului liber plătit reunește zilele libere personale ale angajaților, zilele de boală și timpul de concediu într-un singur cumul de ore, în loc să specifice un număr separat de zile permise pentru fiecare motiv. Această politică este utilizată pe larg în Statele Unite ale Americii (SUA).

În acest sens, vă propunem o listă a celor mai cunoscute companii internaționale care oferă angajaților zile de vacanță nelimitate, dar și alte avantaje.

Netflix

Sursă: Vederi Venti

Netflix este o companie americană care se bazează pe abonamentele de streaming video cu abonament, oferind o gamă largă de filme și programe de televiziune.

Angajații companiei au posibilitatea să-și ia timp liber atât cât au nevoie sau cât doresc. Cultura companiei se bazează pe faptul că mulți angajați Netflix lucrează seara și în weekend, așa că compania are încredere că salariații săi nu vor abuza de avantajul de a avea vacanță nelimitată.

Twitter

Sursă: Souvik Banerjee

Twitter este o platformă de microblogging și comunicare pe rețelele sociale.

Alături de timpul de vacanță nelimitat, compania oferă angajaților săi 20 de săptămâni de concediu de maternitate și paternitate, gustări, mic dejun, prânz și cină gratuite cinci zile pe săptămână.

LinkedIn

Sursă: Greg Bulla

LinkedIn este o companie internațională orientată spre producerea unei rețele sociale profesionale la nivel global. Rețeaua socială proiectată de către compania LinkedIn se axează în special pe mediul de afaceri.

Compania este binecunoscută pentru că încearcă să ofere angajaților un echilibru între viața profesională și viața privată. Pe lângă timpul de concediu nelimitat, angajații primesc 17 concedii plătite pe an.

LinkedIn are, de asemenea, o tradiție îndelungată a companiei de a oferi tuturor o zi pe lună, numită InDay, cunoscută ca și ziua investițiilor, în timpul căreia angajații se pot concentra pe proiecte pe care doresc să le urmeze personal și care nu au nicio legătură cu rutina zilnică de lucru.

Zoom

Sursă: Iyus sugiharto

Compania Zoom oferă internauților o aplicație de videoconferință. Deși era o modalitate populară de a comunica, platforma a devenit, probabil, un nume cunoscut în 2020, în timpul pandemiei COVID-19.

Zoom își numește politica de vacanță nelimitată My Time-Off. De asemenea, companie respectă 11 sărbători plătite în fiecare an, iar angajații primesc zile de boală recompensate financiar și zile plătite în care pot face muncă de voluntariat.

Microsoft

Sursă: Turag Photography

Microsoft este o companie americană tehnologică care produce informații necesare pentru funcționarea unui calculator, produse electronice de larg consum, calculatoare personale și servicii conexe.

Microsoft va oferi angajaților săi din SUA timp liber nelimitat. Aceste schimbări vor începe pe 16 ianuarie 2023 și chiar noii angajați ai companiei nu mai trebuie să aștepte pentru a acumula timp de vacanță. În plus, Microsoft va oferi 10 vacanțe corporative, concedii, concediu pentru boală și sănătate mintală alături de această nouă politică de concediu nelimitat.

Evernote

Sursă: AJEL

Compania proiectează o aplicație concepută pentru însemnarea și organizarea managementului sarcinilor, dar și arhivarea acestora.

Evernote oferă asigurări medicale, dentare, de vedere și de invaliditate. De asemenea, compania acordă timp de vacanță nelimitat și, împreună cu acesta, Evernote încurajează angajații să-l folosească oferindu-le o bursă anuală de vacanță de 1 000 de dolari USD cu condiția ca angajatul să ia o pauză de cinci zile sau mai mult.

Vimeo

Sursă: Facebook/Vimeo

Compania oferă o platformă de găzduire, partajare și servicii video. Dacă doriți ca oamenii să vizioneze videoclipurile pe care le creați puteți utiliza Vimeo pentru a produce conținutul video.

Vimeo oferă zile de vacanță nelimitate. Este de remarcat faptul că, împreună cu sărbătorile naționale plătite, de obicei, Vimeo își închide birourile cu o zi de lucru anterioară, la ora 13.00.

Sursă: U.S.News

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente