Reuniunea Comunității Politice Europene va avea loc la Chișinău în data de 1 iunie. Invitațiile au fost expediate

3
Foto:presedinte.md

Președinția Republicii Moldova a anunțat că reuniunea Comunității Politice Europene va avea loc în data de 1 iunie 2023, la Chișinău, iar o invitație oficială în acest sens a fost semnată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Consiliului European, Charles Michel. La fel, invitația a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

Potrivit președinției, la eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată anul trecut, la inițiativa Președintelui Franței, Emmanuel Macron. Prima reuniune a CPE a avut loc la Praga în octombrie 2022.

Amintim că, la începutul lunii octombrie 2022, președinția a anunțat că cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (CPE) va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente