Cinci sate din țară își vor dezvolta turismul rural cu ajutorul talentelor din Moldova și Ucraina

moldova de sus
Foto:InnoVillage

UNDP și Adamaszki anunță lansarea proiectului InnoVillage în Moldova, cu scopul de a facilita transferul de cunoștințe, dezvoltarea competențelor și a oferi sprijin profesional pentru femeilor creative. Proiectul susține creșterea talentelor pentru durabilitatea turismului.

Proiectul va identifica și, ulterior, va conecta profesioniștii din industria TIC, refugiați din Ucraina și reprezentanți ai Autorităților Publice Locale să se alăture Echipei de Creație și Inovație formate în cadrul proiectului.

Echipele vor crește si dezvolta talente, urmărind un obiectiv comun – să contribuie la sustenabilitatea turismului rural prin crearea soluțiilor digitale pentru a promova satele din Moldova.

Una dintre provocările turismul sustenabil este percepția controversată asupra culturii de către turiști şi comunitatea locală. InnoVillage vine să schimbe acest fapt în cinci sate din Moldova!

Prin urmare, proiectul își propune să contribuie la digitalizarea comunicării publice în satele moldovenești și creșterea gradului de conștientizare la nivel național și internațional.

„Proiectul Inno Village va contribui la împuternicirea potențialului creativ local, al sectorului TIC și crearea a noi soluții digitale și inovatoare care să faciliteze exprimarea autenticității satelor moldovenești” relatează Mihail Zanevici, Partener Local, fondator al Red Pill Investments SRL.

Proiectul este derulat în parteneriat cu ANTRIM (Asociația Națională de Turism Receptor și Intern din Moldova), o organizație non-profit care reprezintă vocea sectorul privat în industria turismului din Moldova.

InnoVillage va oferi o serie de ateliere tematice și sesiuni de mentorat pentru a facilita transferul de cunoștințe și dezvoltarea abilităților prin co-crearea între echipele de proiect și experți din Polonia. Pe parcursul a patru luni, mentorii internaționali vor ajuta echipele să-și depășească limitele profesionale și să dezvolte un set de instrumente digitale menite să fie folosite de către Autoritatea Publică Locală și Talentele Locale pentru a-și promova satul.

Mai multe informații vedeți pe paginile rețelelor sociale InnoVillage: Facebook și LinkedIn.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente