Volumul de poezie „Tot mai multă splendoare” a câștigat premiul Cartea de poezie a anului pentru anul 2022

afise-01
Foto:cartier.md

Volumul de poezie „Tot mai multă splendoare” a câștigat premiul Cartea de poezie a anului în cadrul Galei Tinerilor Scriitori. Autoarea volumului, Alina Purcaru este scriitoare și publicistă. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti, a lucrat în presa cotidiană şi a publicat constant cronici de carte şi articole în reviste culturale prestigioase.

Tot mai multă splendoare compune o istorie fragilă și intimă a corpului condiționat, fragmentat, desprins în alt fel; o carte în care viața încolțește în pofida condițiilor, o carte a rememorării, a căutării de sine, a libertății și pasiunii”, precizează Medeea Iancu.

La concursul Tânărul scriitor al anului este nominalizat Alexandru Bordian pentru romanul „Casa mai multor primăveri”. Pentru secțiunea Premiul Tânărul poet al anului 2022 sunt nominalizate cărți semnate de Mihnea Bâlici, Raluca Boantă, Gabriel Cărtărescu și Olga Ștefan. Pentru secțiunea Premiul Tânărul critic literar al anului 2022 sunt nominalizate cărți și articole semnate de Ruxandra Câmpeanu, Victor Cobuz și Călina Părău.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe 15 ianuarie, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, organizată de Primăria Municipiului București.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente