Vladimir Putin a ordonat încetarea atacurilor pe frontul din Ucraina în contextul Crăciunului pe rit vechi

Vladimir Putin
Foto: Sergei Bobylev/Sputnik, Kremlin

Mulți creștini ortodocși, inclusiv cei care locuiesc în Rusia și Ucraina, sărbătoresc Crăciunul pe data de 7 ianuarie. În acest sens, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat încetarea atacurilor în Ucraina în perioada Crăciunului pe rit vechi.

Vladimir Putin a ordonat ministrului rus, Serghei Șoigu, sistarea temporară a focurilor pe frontul ucrainean în perioada 6-7 ianuarie începând cu ora 12.00, transmite TASS. Potrivit informațiilor, timp de 36 de ore, armata rusă va respecta întreruperea atacurilor.

Despre asta a anunțat portatul de știri TASS din Rusia într-o postare publicată pe Telegram. „Având în vedere faptul că în zonele de luptă trăiesc un număr mare de cetățeni ortodocși, solicităm părții ucrainene să declare încetarea focului și să le ofere posibilitatea de a participa la slujbe în ajunul Crăciunului, precum și în ziua de Crăciun”, au declarat reprezentanții Kremlinului.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente