Un grup de studenți de la UTM a participat la premiera Simfoniei Nr. 5 „Regele Yu” de BAO Yuankai

2-5
Foto:UTM

În semn de recunoștință pentru buna colaborare, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Excelența Sa, domnul Yan WENBIN, și prim-secretarul Ambasadei, dna Ye TIN, au invitat Universitatea Tehnică a Moldovei la o premieră inedită: prezentarea Simfoniei Nr. 5 „Regele Yu” de BAO Yuankai, pentru prima dată pe o scenă din Europa.

Teatrul Național „Mihai Eminescu” a găzduit, în după-amiaza zilei de 28 decembrie 2022, Concertul de Muzică Chineză, dedicat celebrării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și Republica Moldova.

La invitația Excelenței Sale, Yan WENBIN, printre oaspeții notorii ai acestui eveniment cultural-artistic remarcabil s-a numărat și un grup de studenți ai Universității Tehnice a Moldovei de la Departamentul Design Industrial și de Produs, însoțiți de către doamna dr. Cristina EFREMOV, prodecana Facultății de Design, care s-au declarat onorați să asiste la această premieră inedită.

Concertul vocal-simfonic difuzat în direct la postul public de televiziune Moldova 2, a fost susținut de Orchestra Simfonică Națională a Companiei Publice „Teleradio-Moldova”, prim-dirijor Gheorghe MUSTEA, Capela Corală Academică „Doina”, directoare artistică și prim-dirijoare Ilona STEPAN, și Corala „Vocile Primăverii”, directoare artistică și prim-dirijoare Mădălina GANEA, precum și de soliștii Cristina BUCIUCCI (soprană), Ana RAIU (mezzo-soprană), Vadim CEBAN (tenor) și Sergiu GARABAJII (bariton), avându-l la pupitrul dirijoral pe dirijorul Andrei ZAPȘA.

Foto: UTM

Prezentarea Simfoniei nr. 5 „Regele Yu”, de compozitorul chinez BAO Yuankai, a fost însoțită și de alte două piese: „Odă Râului Galben” de Xian Xinghai și valsul „Gramofon” de Eugen Doga.

Lansarea Simfoniei chineze în premieră europeană a trezit un interes major. Tinerele studente Nadejda MORARU, Madlen PLUGARU, Tatiana ȚÎGĂNAȘ, Dina COLESNICENCO, Dina SÎRBU, Nicoleta VASILIEV și prodecana Facultății de Design, UTM, dr., lect. univ. Cristina EFREMOV au savurat cu rafinament acordurile acestei seri muzicale de neuitat, care au răsunat pentru prima dată pe o scenă din Europa. Ziua de 28 decembrie, 2022, rămâne în analele relațiilor Universității Tehnice a Moldovei o dată de referință, o dovadă de cordialitate și deplin respect reciproc moldo-chinez.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente