În contextul situației de COVID-19 în China, autoritățile moldovenești îndeamnă cetățenii să fie precauți în călătorii

china covid
Foto: bbc.com

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a informat că, în contextul situației epidemiologice de COVID-19 în China și sporirea numărului de cazuri, la fel, cum și având în vedere mobilitatea sporită și circulația intensă a populației noastre în perioada sărbătorilor de iarnă, autoritățile îndeamnă toți cetățenii, în special, cei care își planifică călătorii, să fie precauți.

Astfel, în scopul reducerii riscului de infectare asigurați-vă că, în aeroporturi și alte spații închise, precum și în mijloacele de transport public, să respectați următoarele măsuri de protecție:
# purtarea măștilor;
# distanța socială;
# respectarea normelor de igienă.

„Dacă aveți simptome specifice COVID-19 adresați-vă medicului de familie, pentru a vă testa și a primi tratament. De asemenea, vă îndemnăm să vă imunizați, vaccinarea fiind cea mai eficientă metodă de a vă proteja de infecție”, au menționat reprezentanții ministerului.

De asemenea, Satele Unite ale Americii iau în considerare să testeze apa reziduală din avioanele pe rute internaţionale pentru a detecte eventuale variante noi de COVID-19, în contextul în care numărul infectărilor creşte în China. Experţi în sănătate din Marea Britanie estimează că în prezent 9 000 de persoane mor zilnic în China din cauza acestei boli, scrie The Guardian.

Potrivit informațiilor, începând cu 1 decembrie, numărul cumulat al deceselor în China a ajuns cel mai probabil la 100 000 de persoane, iar numărul total al infectărilor la 18,6 milioane. La fel, se aşteaptă ca numărul infectărilor COVID-19 din China să atingă primul vârf în data de 13 ianuarie 2023, cu o cifră de 3,7 milioane de cazuri zilnice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente