Au fost desfășurate 22 de percheziții pe întreg teritoriul țării în vederea comercializării armelor de foc în Moldova

PCCOCS
Foto:Facebook/PCCOCS

Poliția Republicii Moldova a anunțat că, în perioada 28-29 decembrie, au efectuat 22 de percheziții în municipiul Chișinău, precum și raioanele Ialoveni, Hîncești, Cimișlia, Ungheni și Strășeni. Perchezițiile s-au desfășurat la 14 persoane suspectate că ar fi implicate în  purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea armelor de foc, precum şi sustragerea lor sau a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare. 

Conform informațiilor, acțiunile au fost întreprinse de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratul Național de Investigații, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS și cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”.

Astfel, în urma acțiunilor întreprinse au fost depistate și ridicate patru arme de foc cu țeava ghintuită cu semne vădite de modificare artizanală de model „Browning”, „Saiga”, „Toz”, „TIKKA”, trei termovizoare „Pulsar”, „Night Vision”, „ATN”, două amortizatoare, mai multe cartușe cal. 5.45 mm., cal. 7,62 mm., deținute ilegal, lunete digitale cu vedere nocturnă de model X-Singht HD, tehnică specială, cum ar fi lunete optice, dispozitive electronice de măsurare a distanței, camere video – trail portative dotate cu Wi-fi, GPS tracker, telefoane mobile, stații radio, purtători electronici etc.

Conform poliției, munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea  animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă, pe timp de noapte (braconaj).

De asemenea, toate bunurile au fost ridicate și depozitate în camera corpurilor delicte, iar polițiștii continuă cercetările, sub toate aspectele legale, pentru a stabili circumstanțele ilegalităților comise.Conform legislației în vigoare suspecții riscă  închisoare de la doi la șapte de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente