La Penitenciarul de la Rusca a fost inaugurat un atelier de creație pentru femei

penitenciar
Foto: Facebook/Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova

La Penitenciarul numărul 7 de la Rusca a fost inaugurat un atelier de creație, destinat femeilor deținute. Atelierul a fost organizat de Platforma Națională a Femeilor din Moldova, în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor, în cadrul proiectului SecondChance4She.

Potrivit autorităților, atelierul de creație este echipat cu materie primă, echipament tehnic, accesorii, cărți educaționale, care pot stimula idei de afaceri și pot contribui la reorientarea în câmpul muncii după ispășirea sentinței.

Atelierul de Creație din cadrul Penitenciarului numărul 7 de la Rusca a fost dezvoltat și echipat cu suportul Fondului Canadei pentru Inițiative Locale în Republica Moldova (CFLI), în cadrul proiectului SecondChance4She, implementat, în perioada iunie – decembrie 2022. Pe parcursul proiectului, 120 de femei au beneficiat de un program de reabilitare socială și economică, având acces la consiliere psihologică individuală, seminare de pregătire, sesiuni de instruire pas cu pas, pe subiectele lansării unei activități economice și a reintegrării în societate și în câmpul muncii.

Sursă: Agenția Națională a Penitenciarelor
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente