Ți-a fost dor de seri culturale? Cinci evenimente de la care să nu lipsești vineri, 23 decembrie

evenimente
Foto:pixabay.com

Ce-ar putea fi mai frumos decât să îți petreci ziua la diverse evenimente culturale? Târguri de Crăciun, lansare de carte și concerte sunt evenimentele care se așteaptă trecute pe lista ta de activități de mâine, 23 decembrie.

Conferința Națională și Târgul de Crăciun „Din suflet pentru Pace”

Consiliul Național al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Norwegian Refugee Council (NRC) organizează Conferința Națională ce are ca scop prezentarea rezultatelor proiectului „Sprijinirea și abilitarea tinerilor refugiați din Ucraina”. Evenimentul are drept obiectiv consolidarea procesului de incluziune a tinerilor/tinerelor din Ucraina și Republica Moldova din cadrul vizitelor de studiu, activităților locale.

În paralel, pe lângă Conferința finală, se va desfășura Târgul de Crăciun în semn de susținere și solidaritate a Republicii Moldova pentru Ucraina, în care tinerii/tinerele din Ucraina vor prezenta spre vânzare materiale și alte produse artizanale.

Evenimentul va începe la ora 9.00, la Digital Park.

Sursă foto: Facebook/CNTM

Târg de Crăciun

Pe 23 și 24 Decembrie, cele mai alese produse locale te așteaptă la Târgul de Crăciun din Parcul Alunelul.

Umple-ți masa de sărbători cu cele mai dulci fructe, cele mai gustoase legume, vinuri mari de la crame mici, brânzeturi și cașcavaluri speciale și multe alte bunătăți toate crescute și produse de micii producători locali.

Sursă foto: Facebook/Ia Moldova Acasă

Lansare de carte

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la premiera prezentării cărții „33 de dialoguri memorabile la „Focul din Vatră”, scrisă de Luminița Dumbrăveanu, poetă, publicistă, scenaristă și producătoare de film, laureată a mai multor premii literare. Antologia cuprinde 33 de dialoguri cu personalități bine cunoscute, nume sonore în literatură, artă, politică, punând în valoare mărturii documentare pentru istoria noastră recentă.

Evenimentul va avea loc vineri, 23 decembrie 2022, ora 16:00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Sursă foto: Facebook/Biblioteca Națională a Republicii Moldova 

Concert simfonic

Începând cu ora 19.00, la Palatul Național „Nicolae Sulac”, la concertul simfonic „Christmas Story”. Printre invitați se numără Cătălin Josan, Tania Cergă, Geta Burlacu și Pasha Parfeni.

Sursă foto: Facebook/Palatul Național „Nicolae Sulac”

Concert „Moș Brahms colindă”

Uneori, concertele de Crăciun înseamnă colinde, alteori înseamnă muzică de Brahms, Schubert și Stravinsky. Pe scena Sălii cu Orgă din Chișinău vor urca muzicieni de la cele mai bune universități de muzică din lume: Viena, Madrid și Cluj-Napoca.

Pe 23 decembrie, începând cu ora 19.00, în program va fi o gingașă sonată pentru vioară și pian de Schubert. Posibil pentru prima dată pe o scenă din Moldova, trio-ul ”Istoria unui soldat” de Igor Stravinsky, pentru clarinet, vioară și pian, împreună cu actor (!).

După pauză se va cânta un trio matur și meditativ pentru clarinet, violoncel și pian, una dintre ultimele lucrări scrise de Brahms. Iar în încheiere câteva piese dintre cele opt piese pentru trio scrise de Max Bruch.

Sursă foto: Facebook/Moldo Crescendo
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente