Peste 1 303 copii au fost răniți în Ucraina. Cele mai importante evenimente din a 295-a zi de război

ucraina ambasada
Foto:unsplash.com

Astăzi este a 295-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În dimineața zilei de 15 decembrie, peste 1 303 copii au fost răniți în Ucraina ca urmare a agresiunii Federației Ruse. Potrivit informațiilor oficiale ale procurorilor pentru minori prezentate de unian.net, 447 de copii au murit și peste 856 au fost răniți. Cifrele nu sunt definitive, deoarece se continuă lucrările de înregistrare a victimelor. Cel mai mare număr de copii care au avut de suferit a fost înregistrat în regiunea Herson. În această regiune, pe 14 decembrie, un băiat de opt ani a fost ucis ca urmare a bombardamentelor.

🟣 Armata rusă a bombardat regiunea Donețk noaptea și dimineața pe toată linia frontului. Potrivit șefului Administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kârâlenko, trei case au fost avariate, o persoană a fost ucisă, trei au fost rănite, o casă a fost distrusă printr-o lovitură directă. În Paraskoviivka, o persoană a fost rănită, 13 case au fost avariate. Încă trei oameni au fost răniți în Bahmut. Autoritățile ucrainene au subliniat că este periculos pentru civili să rămână în regiunea Donețk și că este necesară evacuarea.

🟣 Teritoriul regiunii Herson a fost bombardat de 86 de ori. Drept urmare, trei persoane au murit și altele 13 au fost rănite. Președintele Administrației militare regionale Herson, Iaroslav Ianușevâci, a declarat că mai multe cartiere rezidențiale au fost bombardate. Au fost lovite de rachete o fabrică de construcții navale, o instituție de învățământ, depozite, o școală, un magazin, clădirea Administrației Regionale de Stat Herson și apartamente. A fost deconectată energia electrică.

🟣 În decembrie, armata ucraineană va primi cu 37 % mai mult sprijin în numerar decât în ​​luna precedentă. În cursul anului 2022, Ministerul Apărării al Ucrainei a finanțat de aproape 10 ori mai multe fonduri pentru alocații bănești și plăți suplimentare decât a fost în 2021. Plățile către familiile eroilor morți se fac pe măsură ce documentele sunt procesate. Potrivit unian.net, acest lucru a fost declarat astăzi la un briefing al ministrei adjuncte a apărării a Ucrainei, Hanna Malear.

🟣 Armata rusă a tras din nou în instalația energetică a DTEK Energy, compania care distribuie energie electrică și care gestionează infrastructura rețelelor electrice în Ucraina. Nu au fost înregistrate victime. Potrivit reprezentanților companiei, echipamentul este grav avariat. Acum, întreprinderea este complet deconectată de la sistemul energetic. Oprirea a dus la restricții privind furnizarea de căldură în regiune.

🟣 Aproape 10 000 de soldați ucraineni vor face studii și antrenamente în Marea Britanie până la sfârșitul anului. Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Marea Britanie a anunțat acest lucru în cadrul unui briefing. Înainte de Anul Nou, vor fi aproape 10 000 de candidaturi, iar începând cu 1 ianuarie, alți 19 200 de soldați și ofițeri vor fi pregătiți în Marea Britanie. Soldații ucraineni vor fi antrenați de specialiști din peste 10 țări. În Marea Britanie urmează să fie instruiți și medici, ingineri, piloți și marinari ucraineni.

🟣 În regiunea Dnipropetrovsk, un bărbat a fost ucis din cauza bombardamentelor, iar încă trei persoane au fost rănite. Au fost avariate case, magazine, o școală și un colegiu.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente