Ce au învățat studenții școlii de pictură „Academic Traditions” în trei luni de studiu? Vino să afli la expoziția atelierului

01

Proiectul Academic Traditions, o platformă ce promovează studiul academic în artele plastice (Academic Fine Arts Education) invită pe toți cei interesați în studii profesionale și admiratorii valorilor clasice în atelierul Academic Traditions. Descoperind pe 18 decembrie 2022 (ora 10.00-16.00) Expoziția Școlii de Pictură a lui Anatol Ghimpu – Academic Traditions, veți putea face cunoștință și admira performanța unei instruiri academice de doar trei luni de zile prezentată în lucrările participanților Cursului de Pictură și Grafică lansat în septembrie 2022.

Vizitând atelierul Academic Traditions orice admirator al picturii și graficii, tânăr sau adult care dorește să-și creeze o impresie despre procesul studiului academic sau examinează posibilitatea de a urma un curs profesional în viitor va putea aprecia nivelul atins de participanții înrolați acum trei luni în urmă, atât adulți (18+), cât și tineri (14-18 ani). În cadrul expoziției se vor putea admira desene și pictură realizată după modele vii ca portretul, studiul mâinilor, figuri tematice în diverse costume de epocă, peisaje și nuduri. Totodată, expoziția prezintă și lucrări de studiu al formelor geometrice, craniului, naturii statice și multe altele, fiind executate în tehnici și materiale clasice, precum: creionul, cărbunele, sanguina, pastelul, acuarela și ulei/pânză.

Inspirator este și faptul că atât profesorii, cât și participanții nu au anticipat posibilitatea atingerii unui nivel atât de avansat într-un timp atât de scurt. Un asemenea rezultat se datorează unui cumul de factori și obiective atinse pe parcursul a zeci de ani de activitate pedagogică. O relevanță incontestabilă pentru procesul de studiu îl are calitatea modelelor de studiu amenajate de echipa de profesori, atmosfera intimă a atelierului, materialele didactice, dar mai ales profesionalismul și implicarea cadrelor didactice în formarea fiecărui participant. 

Prin urmare, vizita atelierului Academic Traditions este și o oportunitate de a conversa cu profesorii cursului, afla mai multe detalii despre programul, scopul, metodele de lucru, alte evenimente (Master class-uri, Expoziții, Mese rotunde) și programe de studiu (Taberele de plein-air, Cursuri individuale) propuse de organizatori. Or, valorile educației clasice în artele plastice devin o componentă iminentă în actualitate, continuând să rămână cel mai fiabil mediu de formare a originalității artistice a oricărui profesionist în domeniul vizual (pictura, grafica, sculptură, design industrial, grafic design, web design, design interior, arhitectură, animație, fotografie, scenografie, cinematografie, conservare și restaurare etc). Tot aici menționăm că Cursul de Pictură și Grafică este bilingv și atmosfera atelierului integrează organic și unește atât vorbitorii de limbă română, cât și cei de limbă rusă.  

Structura cursului

Proiectul Academic Traditions – Painting School of Anatol Ghimpu reprezintă o platformă profesională în domeniul artelor plastice bazată pe experiența pedagogică de peste 30 de ani și viziunea conceptuală a picturii de șevalet a artistului și profesorului Anatol Ghimpu. 

Cursurile de pictură și grafică inițiate sunt fundamentate pe Tradițiile Școlii Academice și au menirea de a cultiva cunoștințe și deprinderi fundamentale la disciplinele Desen, Pictură și Compoziție. Procesul de studiu se realizează în baza modelelor de natură statică, portret, figură umană, nud și peisaj.
Pentru realizarea cursului sunt eligibili și participanții, care nu au avut vreo instruire profesională anterioară în domeniul artelor plastice, iar participanții care deja au obținut un nivel profesional pot fi înrolați în grupe cu program mai avansat.

Participanții cu vârsta 18+ urmează cursul în baza tehnicii picturii în ulei. Elevii cu vârsta între 14-18 ani urmează cursul de pictură în acuarelă conform unui program de studiu coerent vârstei. Repartizarea solicitanților la un grup sau altul se realizează în urma unei discuții cu profesorii proiectului în dependență de pregătirea și limitele temporale de care dispune. Orarul grupelor este divers. Sunt organizate atât grupe în zile de weekend, cât și grupe în zile lucrătoare (după masă).

Pentru a afla mai multe detalii despre Cursul de Pictură și Grafică Academic Traditions, nu ezitați să sunați la numărul de telefon +37360550952 sau să scrieți pe pagina de Facebook și website www.academictraditions.com.

ELEVI (14-18 ANI)ADULȚI (18+)
Limba de instruireromână/rusăromână/rusă
Programul de studiu# Obiecte geometrice;
# Natură statică;
# Craniu/Cap de ghips;
# Portret;
# Introducere în studiul figurii umane;
# Fundamentele compoziției.
# Natură statică;
# Craniu/Portret;
# Studiul mâinilor, torsului, piciorului;
# Figură umană tematică;
# Nud (crochiuri și studii în culoare);
# Fundamentele compoziției.
Tehnici# Acuarelă;
# Creion, cărbune, sanguină, Russian sauce, pastel.
# Pictură în culori de ulei;
# Creion, cărbune, sanguină, Russian sauce, pastel.
Nr. de ore academice8 ore săpt./192 ore per an12 ore săpt./288 ore per an
PerioadaSeptembrie-AprilieSeptembrie-Aprilie
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente