(audio) Cum își amintesc moldovenii de prima zi de război din Ucraina? Un nou episod al podcastului „Sunt Bine”, dedicat sănătății mintale

illustratie ro
Foto:„Sunt Bine”

Au trecut mai bine de nouă luni de la începutul invaziei ruse pe scară largă în Ucraina. În tot acest timp, mii de oameni au fost uciși și răniți, inclusiv cel puțin 15 000 de civili, iar peste 7 700 000 de ucraineni sunt strămutați intern ori s-au refugiat în țări din toată Europa, arată datele Națiunilor Unite. Aceste cifre, deși șocante, sunt o prezență permanentă în buletinele de știri.

De aici a pornit premisa primului episod din sezonul doi al podcastului „Sunt Bine” – „Întâia noapte de război” –, în care mai mulți moldoveni își amintesc de ziua în care viața, așa cum o știau până atunci, li s-a schimbat radical. Printre persoanele care pot fi auzite în episod sunt ministrul economiei, Dumitru Alaiba, reprezentanți ai diasporei și membri ai echipei portalului #diez.

În 2022, podcastul „Sunt Bine” despre sănătate mintală a revenit cu al doilea sezon al proiectului, dedicat victimelor războiului din Ucraina pornit ilegal de Rusia. Echipa proiectului și-a propus să exploreze ce se întâmplă cu sănătatea mintală a persoanelor ale căror vieți sunt marcate de pierdere, incertitudine și pericol și să afle prin ce stări trec conaționalii noștri care trăiesc în umbra conflictului din țara vecină.

Podcastul „Sunt Bine” este primul proiect de media dedicat sănătății mintale. A fost lansat în 2020 de jurnalistele Victoria Colesnic și Natalia Sergheev. Podcastul face parte din proiectul „Tinerii – Lideri Responsabili”, implementat de Rețeaua de Tineri Educatori de la Egal la Egal din Republica Moldova (Y-PEER Moldova), cu susținerea OXFAM. Opiniile exprimate ne aparțin și nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.


Abonați-vă la „Sunt Bine” pe rețelele de socializare Facebook și Instagram sau oriunde ascultați podcasturi: Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify, YouTube etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente