Festivalul Filmului Chinezesc a fost inaugurat în Capitală. Cum poți vedea operele cinematografice

319979644_811810813254977_5748018894192733264_n
Foto:Facebook/Ministerul Culturii al Republicii Moldova

Festivalul Filmului Chinezesc, inaugurat ieri la Chișinău, va deveni tradițional. O propunere în acest sens a fost enunțată atât de Ambasada Republicii Populare Chineze la Chișinău, cât și de reprezentanții autorităților centrale și locale din Republica Moldova prezenți la ceremonia de deschidere a evenimentului, transmite IPN.

Filmele prezentate în cadrul festivalurilor vor ajuta cetățenii Republicii Moldova să se familiarizeze cu statul chinez, cu istoria și cultura acestuia, a menționat ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin.

Printre personalitățile politice naționale prezente în cadrul inaugurării festivalului se numără secretarul de stat al Ministerului Culturii din Republica Moldova, Ion Budeci, vicepreședintele Parlamentului din partea PSRM, Vlad Batrîncea, edilul Capitalei, Ion Ceban, și Virgiliu Mărgineanu, președintele Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova.

Sursă foto: Facebook/Ministerul Culturii al Republicii Moldova
Sursă foto: Facebook/Ministerul Culturii al Republicii Moldova
Sursă foto: Facebook/Ministerul Culturii al Republicii Moldova

Potrivit IPN, în cadrul festivalului sunt prezentate 10 opere cinematografice din China. Pelicula care a deschis evenimentul reprezintă un film dramă, intitulat Hold Your Hands, care reflectă o istorie bazată pe fapte reale a eradicării sărăciei dintr-un sat din China. Festivalul se va desfășura până pe 14 decembrie iclusiv. Vizionarea pelicolelor este posibilă doar cu prezența invitației.


Amintim că ieri, 12 decembrie, Universitatea Tehnică a Moldovei și-a exercitat relațiile diplomatice sustenabile moldo-chineze participând la celebrarea celor 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Populară Chineză și Republica Moldova. Festivalul de Film Chinezesc a trezit un interes major pentru și studentele din cadrul departamentului „Design Industrial și de Produs”, Facultatea de Design, UTM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente