În regiunea Donețk, nouă civili au fost uciși din cauza bombardamentelor rusești. Cele mai importante evenimente din a 288-a zi de război

ucraina
Foto: unian.net

Astăzi este a 288-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În regiunea Donețk, nouă civili au fost uciși din cauza bombardamentelor rusești. Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kârâlenko. Alte 15 persoane din regiune au fost rănite.

🟣 Armata rusă a lansat un atac cu rachete asupra orașului Kupeansk din regiunea Harkiv. În urma impactului au fost înregistrate pagube. Anunțul a fost făcut de șeful Administrației militare regionale Harkiv, Oleh Sânehubov. O rachetă S-300 a lovit un teren din apropierea clădirii administrative. Zidul clădirii a fost distrus, o mașină a fost avariată, geamurile au fost sparte. Au avut loc incendii pe câmp.

🟣 În cursul zilei, în urma bombardamentelor rusești, 11 persoane au fost ucise, iar alte 17 au fost rănite. Majoritatea victimelor sunt din regiunea Donețk. Acolo au fost înregistrați nouă morți și 15 răniți, transmite Biroul Președintelui citând date de la administrațiile militare regionale. Din cauza bombardamentelor rusești în regiunea Herson, două persoane au fost ucise și una a fost rănită, iar în Zaporijjea o persoană a fost rănită.

🟣 Ungaria s-a opus unui nou pachet planificat de sancțiuni împotriva Rusiei și unei dublări a fondului UE pentru asistență militară pentru Ucraina și alte țări. Potrivit unian.net, cu trimitere către Financial Times, acest lucru s-a întâmplat la o întâlnire a ambasadorilor UE ieri, 7 decembrie. Anterior, Budapesta a pus veto pentru asistența financiară acordată Ucrainei în valoare de 18 miliarde de euro.

🟣 Ca urmare a bombardamentelor armatei ruse în Torețk, regiunea Donețk, o persoană a fost ucisă și altele două au fost rănite. Potrivit lui Pavlo Kârâlenko, șeful Administrației militare regionale Donețk, obuzele au lovit sectorul privat. Cel puțin 12 case au fost distruse și avariate. El a îndemnat oamenii să se evacueze, pentru că cei care rămân în regiunea Donețk se pun în pericol de moarte.

🟣 Un cetățean suedez care a ajutat la evacuarea soldaților răniți a murit în războiul din Ucraina. Informația a fost transmisă de canalul TV suedez SVT, citat de unian.net. Moartea unui tânăr de 20 de ani rezident din sudul Suediei a fost confirmată jurnaliștilor de Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei. Bărbatul a murit în urma unei coliziuni cu un vehicul militar în timpul evacuării unei persoane rănite în zona Bahmut. Anterior, un alt cetățean suedez a murit în Ucraina. Persoana în vârstă de 30 de ani și-a încheiat serviciul în Forțele Armate Suedeze pentru a intra în război.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente