Armata rusă pregătește o contraofensivă în direcția orașului Kupeansk. Cele mai importante evenimente din a 287-a zi de război

1661607877-5611
Foto:GUR MO

Astăzi este a 287-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Armata rusă a atacat din nou regiunea Donețk. În orașul Kurahove, ca urmare a bombardamentelor inamice, opt civili au fost uciși, iar alții cinci au fost răniți. Președintele Administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kârâlenko, a declarat că o piață, o stație de autobuz, benzinării și clădiri rezidențiale sunt sub foc, transmite unian.net.

🟣 Invadatorii ruși pregătesc o contraofensivă. Vor să atace în direcția orașului Kupeansk. Așa cum a declarat reprezentantul grupului de trupe estic al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serhi Cerevatâi, apărătorii Ucrainei știu despre toate planurile armatei ruse. 

„Într-adevăr, în direcția Luhansk, soldații ruși pregătesc o operațiune de contraofensivă. Știm despre acest lucru și contracarăm activ acest lucru în regiunea Svatove și în alte zone în care încearcă să contraatace”, a menționat Cerevatâi, reprezentantul grupului de trupe estic al Forțelor Armate ale Ucrainei.

🟣 Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a fost declarat persoana anului de către revista Time. Reprezentanții revistei Time au declarat că președintele ucrainean a inspirat ucrainenii și a fost recunoscut la nivel internațional pentru curajul său de a rezista atacului din partea armatei ruse.

Mai multe detalii citiți în acest articol.

🟣 Rusia comandă din nou sute de drone și rachete balistice din Iran. Statul rus negociază cu Iranul pentru a furniza forțelor armate sute de drone kamikaze și rachete balistice. Potrivit DPA, Teheranul intenționează să crească livrările de arme către Moscova.

🟣 În ultimele 24 de ore, invadatorii ruși au tras de 51 de ori pe teritoriul regiunii Herson. În urma bombardamentelor, s-au înregistrat victime. Au fost avariate, de asemenea, infrastructura civilă și clădirile rezidențiale. Despre asta menționează președintele Administrației militare regionale Herson, Iaroslav Ianușevâci, pe canalul oficial de Telegram.

🟣 Statele Unite au susținut furnizarea de tancuri de luptă germane Leopard 2 către Ucraina. Recent, Statele Unite ale Americii au semnalat guvernului german că vor aproba livrarea tancurilor de luptă principale germane Leopard 2 către Ucraina. Acest lucru a fost afirmat de două surse cu acces la informații confidențiale din cele două țări, scrie FAZ.

🟣 Rusia a trimis toate unitățile pregătite pentru luptă în direcția Bahmut. Andri Illenko, un ofițer al batalionului Svoboda, a spus că Rusia a aruncat toate unitățile pregătite de luptă ale armatei sale în direcția Bahmut.

🟣 Noi atacuri asupra aerodromurilor rusești. Incendiul din apropierea aerodromului militar din Kurskul rusesc a fost stins timp de mai bine de o zi. Potrivit guvernatorului regiunii Kursk, Roman Starovoit, răspândirea incendiului a fost evitată și nu au existat victime.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.


Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente