Vino să cunoști echipa din culisele filmului CARBON, cel mai vizionat film moldovenesc în cinematografe de până acum

017a – Adriana Bitca and Dumitru Roman – Ileana and Dima – CARBON (1)
Foto: CARBON

De unde a pornit ideea filmului? De câte ori s-a schimbat scenariul? De câte ori s-a refilmat scena cu dezgropatul lui Ion? Pe 16 decembrie, la centrul de producții și tehnologii pentru industriile de film și media din cadrul USM – Mediacor, în cel mai mare și modern pavilion de filmare din țară, va avea loc întâlnirea cu echipa care a lucrat la realizarea filmului CARBON.

Regizorul, scenarista, pictorul de montaj și pictorul-scenograf, regizorii de montaj și sunet, echipa de promovare și cea de actori vor fi acolo, în platou, și îți vor povesti detalii din timpul filmărilor, producției și post-producției. 

Puțini știu că la filmarea CARBON au lucrat câteva case de producție din Chișinău, acesta fiind un produs cinematografic în care și-au unit forțele cei mai buni profesioniști din industria filmului. Și chiar dacă nu e primul film înaintat la Oscar din partea Moldovei, cu siguranță e primul despre care vorbește o țară întreagă și despre care au scris recenzii critici influenți, inclusiv Anton Dolin.

Pe 16 decembrie, în premieră, vei avea ocazia să afli detalii de la filmări, montaj, sonorizare, producție și post-producție, să pui întrebări producătorilor, să ceri autograf de la actori și chiar să-ți cumperi un tricou sau o cană cu inscripția CARBON pe ele.

Dacă ai văzut deja filmul, sigur îți amintești celebrul tractor roșu, nu-i așa? Ei bine, chiar și tractorul va fi acolo, în platou, iar tu vei putea face fotografii lângă el. 

De la lansarea filmului în cinematografele din Moldova, trei luni în urmă, filmul a fost vizionat de peste 65 000 de spectatori – record absolut pentru țara noastră, depășind chiar și cifra vizionărilor „Avatar”. Dacă încă nu ai văzut CARBON, mai ai șansa să o faci în toate cinematografele din țară. În noiembrie și decembrie 2022, filmul se lansează în SUA și Europa, iar în 2023 e planificată participarea lui la cele mai importante festivaluri de film din lume. 

Evenimentul este organizat de centrul de producții și tehnologii pentru industriile de film și media în cadrul Universității de Stat din Moldova – Mediacor, cu susținerea USAID și Ambasada Suediei la Chișinău. Moderatorul evenimentului – regizor, scenarist și director de imagine, Ion Gnatiuc.

Bilete la eveniment poți găsi aici, iar mai multe detalii – pe pagina Facebook Mediacor

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente