Leul moldovenesc a ajuns la cea de-a 29-a aniversare. Ce activități pentru tineri și tinere sunt organizate

bani-1280×720
Foto:evenimentul.md

În acest an, leul moldovenesc a ajuns la cea de-a 29-a aniversare. Astfel, Banca Națională a Moldovei (BNM) organizează o serie de evenimente de educație financiară. La Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, se desfășoară o dezbatere cu genericul „Bancnota și moneda metalică versus moneda electronică”.

Potrivit serviciului de presă al BNM, liceenii dezbat subiecte legate de circulația bancnotelor și monedelor metalice, precum și de utilizarea monedei electronice. Tinerii și tinerele s-au informat în cadrul unei întruniri prealabile cu participarea experților BNM. Au înțeles că moneda electronică și moneda virtuală (criptomoneda) sunt lucruri diferite și că numai cea electronică este reglementată de lege, în timp ce moneda virtuală nu este emisă sau garantată de banca centrală. Prin urmare, aceasta prezintă multe riscuri de nesiguranță și pierderi financiare.

Grupurile de elevi și eleve pot face o serie de vizite în sala de expoziții a băncii centrale. Vizitatorii și vizitatoarele vor cunoaște colecția de monede comemorative și jubiliare emise de banca centrală, având posibilitatea să urmărească o prezentare despre istoricul leului moldovenesc și semnele de siguranță ale monedei naționale. 


Ziua monedei naționale este marcată anual pe 29 noiembrie. Leul moldovenesc a fost introdus în circulație pe 29 noiembrie 1993. Autorul design-ului valutei naționale este artistul plastic de valoare, Gheorghe Vrabie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente