Saltea pentru pat: cum să alegi salteaua potrivită pentru un somn sănătos

satea-pentru-un-somn-sanatos-showroom-de-mobila-chisinau
Foto:Max Vakhtbovych/ pexels.com

Nu este o noutate că un somn liniștit și odihnitor este cheia sănătății. Calitatea somnului este influențată de mulți factori, inclusiv mediul, patul, arcurile și, mai ales, salteaua. Însă cum alegi o saltea de calitate pentru a te putea bucura de un somn sănătos mereu? Înainte de a merge într-un magazin de mobilă pentru a achiziționa una, ia în considerare câteva sfaturi.

#1. Rigiditatea și înălțimea

Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când alegi o saltea nouă este, bineînțeles, rigiditatea acesteia. Acest lucru este strâns legat de greutatea corporală. De exemplu, pentru persoanele mai grele, se recomandă în general o saltea mai fermă, folosită cu o husa impermeabilă pentru saltea. Oamenii cu greutate redusă însă, au nevoie de o saltea mai puțin rigidă. De regulă, înălțimea optimă a saltelei pentru adulți este de 20-30cm.  

#2. Greutatea corporală

Greutatea unei persoane afectează nu doar rigiditatea și rezistența saltelei, dar și înălțimea. Salteaua trebuie să ofere confort și rezistență perfectă coloanei vertebrale, tocmai de aceea, oamenii cu o greutatea mai mare ar trebui să aleagă saltele ferme și înalte. De regulă, saltelele mai moi și mai joase sunt potrivite pentru persoanele cu greutate redusă, dar și pentru copii.

Max Vakhtbovych/pexels.com

 #3. Vârsta și genul

Atunci când vine vorba de o saltea, copiii și adulții au o alegere complet diferită. De exemplu, bărbații preferă suprafețele mai dure, iar femeile preferă suprafețele mai moi. Însă, există mulți factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi o saltea pentru copii. Cea mai potrivită este considerată a fi o saltea mai fermă, care asigură dezvoltarea sănătoasă a coloanei vertebrale, elimină umezeala și este ușor de îngrijit, iar mai ales dacă optezi și pentru o husă pentru saltea impermeabilă.

#4. Materialul

Atunci când vine vorba de material, saltelele se împart în 3 categorii importante, și anume: latex, arcuri și spumă. Saltelele din latex se caracterizează prin elasticitate ridicată. Acestea aerisesc ușor umezeala și sunt recomandate în special pentru persoanele cu alergii. Cele cu arcuri oferă sprijin suficient pentru întregul corp, sunt la fel aeriste și asigură o circulație excelentă a aerului. Dacă vorbim de saltelele cu spumă, atunci putem afirma cu încredere că sunt considerate cele mai populare de pe piață. Sunt foarte ușor de modelat și oferă un confort ridicat în timpul somnului.

Așadar, cam atât despre saltele și selecția acestora! Cu siguranță, alegerea unei saltele calitative este un factor foarte important care influențează confortul general în timpul somnului, așa că sperăm că sfaturile de mai sus ți-au fost de mare folos. 

De altfel, dacă ai nevoie de cea mai bună saltea de pat, showroom-ul de mobilă din Chișinău Bellona este mereu la dispoziția ta! Managerii magazinului de mobilă te vor ajuta să alegi saltele calitative, dar, bineînțeles și huse pentru protecția saltelei, la prețuri mai mult decât rezonabile. 

Ron Lach/pexels.com

Saltele Bellona – perfecte pentru un somn sănătos!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente