Facebook anunță utilizatorii săi despre actualizările ce urmează a fi realizate pe platforma sa începând cu data de 1 decembrie. Vor fi excluse secțiunile cu datele privind opiniile politice, orientarea religioasă, orientarea sexuală („interesat de”) și adresa privată a utilizatorului.
Aceste secțiuni au fost incluse încă de la lansarea platformei, dar se pare că preocupările legate de confidențialitate au determinat compania să reducă numărul de identificatori de browser, scrie mediafax.
Schimbarea a fost observată pentru prima dată de consultantul Matt Navarra, care a postat pe Twitter o captură de ecran a notificării pe care a primit-o.
Notificarea indică faptul că alte informații vor rămâne pe profiluri, alături de datele, dacă sunt completate, ale adresei de e-mail și ale numărului de telefon, care pot fi în continuare etichetate cu opțiunea „doar eu” în câmpul de vizibilitate.
Facebook mai anunță despre setarea automată a modului „privat” la noile conturi create pe platformă de tinerii cu vârste de până la 16 ani (și, respectiv, sub 18 ani în cazul anumitor țări). La fel, Facebook îndeamnă tinerii care au deja conturi create să treacă și ei la modul „privat”, în care lista de prieteni, paginile apreciate, conturile urmărite și postările în care sunt etichetați sunt ascunse pentru utilizatorii din afara listei de prieteni.
We’re introducing updates on @facebook and @instagram to further protect teens from harm online. And starting today, everyone under the age of 16 — or under 18 in certain countries — will be defaulted into more private settings when they join Facebook.https://t.co/9FB4yCCrJ5
— Meta Newsroom (@MetaNewsroom) November 21, 2022
Compania mai intenționează să limiteze și distribuirea fotografiilor personale ale adolescenți, prin crearea unei platforme în care tinerii să raporteze când fotografiile lor au fost distribuite fără acordul lor.
Meta a mai relatat că lucrează cu Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați (NCMEC) pentru a construi o platformă globală pentru adolescenții care se tem că imaginile intime pe care le-au creat ar putea fi distribuite pe platforme publice online fără consimțământul lor. Platforma va permite prevenirea folosirii de către companiile din industria tehnologiei a imaginilor intime ale unui adolescent. Experți, cadre universitare, părinți și susținătorii victimelor la nivel global au muncit pentru a ajuta la dezvoltarea platformei și pentru a asigura că ea va răspunde la nevoile adolescenților.
Autor: Maxim Pistrui