Emmanuel Macron anunță că Moldova va beneficia de un ajutor de 100 de milioane de euro

Emmanuel Macron
Foto:REUTERS/Benoit Tessier

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la cea de-a treia reuniune a Platformei de Sprijin pentru Moldova de la Paris. În cadrul unei declarații de presă comune dintre Maia Sandu și Emmanuel Macron, cel din urmă a declarat că Moldova va beneficia de un ajutor de 100 de milioane de euro drept asistență financiară pentru soluționarea crizei energetice, dar și pentru soluționarea crizei refugiaților.

„Oferim mai mult de 100 de milioane de euro, inclusiv pentru a regla chestiunile de refugiați și pentru a permite accesul refugiaților la învățământ, hrană și la tot ce este nevoie. 2 milioane de euro sunt mobilizate pentru a ajuta reformele publice în materie de energie. Situația de criză în care se află Moldova nu va afecta în niciun fel proiectele pe termen mediu și de aceea Agenția de Dezvoltare va investi 85 de milioane de euro în materie de energie în Republica Moldov”, a declarat Macron în cadrul conferinței.

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform) este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care urmărește generarea de asistență imediată politică, financiară și materială, precum și de expertiză aprofundată pentru procesul de reformă democratică, din partea instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, a țărilor G7, a instituțiilor financiare internaționale și organizațiilor internaționale, precum și a altor parteneri de dezvoltare.

Scopul organizării Conferințelor este de a mobiliza, concentra și coordona sprijinul politic, tehnic și financiar al țărilor dezvoltate pentru Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente