A fost dublat pragul cifrei de afaceri pentru obținerea statutului de întreprindere micro, mică sau mijlocie

bani
Foto:diez.md

Au fost ajustate valorile care servesc drept criterii pentru definirea statutului întreprinderilor micro, mici și mijlocii. Ca rezultat, numărul firmelor înregistrate în calitate de ÎMM va crește cu cel puțin 805 companii. Acestea vor putea beneficia de oportunități suplimentare de susținere din partea statului, dar și la nivel internațional. Parlamentul a votat în lectură finală un proiect de modificare a legii cu privire la întreprinderile mici și mijlocii.

Modificările prevăd dublarea pragurilor cifrei de afaceri pentru atribuirea statutului de întreprindere micro, mică și mijlocie.

Criteriile de eligibilitate pentru a fi considerat întreprindere mică și mijlocie vor fi extinse. Astfel, pragul de eligibilitate crește:
# pentru microîntreprinderi, de la 9 la 18 milioane lei venit anual;
# pentru întreprinderi mici, de la 25 la 50 de milioane venit anual;
# pentru întreprinderi medii, de la 50 la 100 de milioane venit anual.

Conform deputatului Radu Marian, mai multe întreprinderi, aproximativ 1 000 în plus, vor fi eligibile să beneficieze de programele guvernamentale (cum ar fi ODA) și externe de suport, grant, finanțare.

De asemenea, vor fi eliminate limitele de jos ale numărului salariaților pentru clasificarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Taguri: #Parlament2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente