Universitatea Tehnică a Moldovei, compania de Securitate Cibernetică ESET și Agenția de Dezvoltare și Mobilitate EMA susțin, și în anul de studii 2022/2023, activitatea programului de formare în domeniul Securității Cibernetice, organizat în cadrul proiectului finanțat de Departamentul de Stat al SUA „Forță de muncă calificată pentru sectorul IT din Moldova”.
Au fost selectați 14 candidați care vor urma cursuri de două niveluri: Soft skills și Hard skills.
Pentru a lua cunoștință de particularitățile programului de instruire, în data de 10 noiembrie 2022, candidații selectați au efectuat o vizită la compania de Securitate Cibernetică ESET România, Iași.
Experții ESET – Andrei CIUBOTARU, Radu Ștefan HOLBAN și Lucian COSOFRET – au evidențiat:
# abilitățile soft necesare la angajarea în domeniu;
# importanța îmbunătățirii abilităților de comunicare și prezentare;
# capacitatea de a lucra în echipă;
# provocările existente în cadrul programului;
# minimumul de cunoștințe necesar pentru a face față formării în domeniul Securității Cibernetice;
# recomandări pentru studiul individual și dezvoltarea competențelor în domeniu.
Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică își exprimă recunoștința pentru deschiderea și susținerea uneia dintre cele mai importante direcții de cercetare pentru UTM – Tehnologia Informației și Securitatea Cibernetică – și dorește mult succes studenților în cadrul Academiei de Securitate Cibernetică.
Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.