Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova Iurie Topală rămâne în arest

iurie topala
Foto: anticoruptie.md

Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova (CFM) Iurie Topală rămâne în arest, după ce a fost extrădat recent din Belgia. Un anunț în acest sens a fost făcut de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Conform PCCOCS, Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților lui Iurie Topală, care nu erau de acord cu măsura preventivă impusă.

„Procurorii PCCOCS continuă acțiunile de urmărire penală, în vederea accelerării trimiterii dosarului în judecată, timp în care persoana se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, se arată în comunicatul procuraturii.

Amintim că, pe 3 noiembrie, Iurie Topală a ajuns la Chișinău, fiind extrădat de autoritățile din Belgia.

Ex-directorul CMF a fost anunțat în căutare internațională, în data de 23 noiembrie 2021, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Centru și procurorilor PCCOCS, cu scop de arest și extrădare pe canalele OIPC Interpol. Acesta este cercetat penal în dosarul denumit generic „Frauda patrimoniului CFM”. Procurorii PCCOCS îi incriminează comiterea abuzului de serviciu în interesele unui grup criminal organizat și managementul defectuos al întreprinderii, în perioada anilor 2015-2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente