E toamnă, e foșnet, e somn… Hai că nu-i așa grav! Toamna poate fi frumoasă la fel ca orice alt anotimp, totul depinde de modul în care reușim să ne organizăm timpul. Așa că îți sugerăm să ieși cât mai des din casă și să petreci timpul frumos! Mai jos îți lăsăm cinci recomandări de evenimente pentru ziua de marți, 15 noiembrie.
Lansare de carte: Orheiul Vechi. Localități și așezăminte monastice (sec. XV-XIX) de Sergius Ciocanu

Lucrarea „Orheiul Vechi. Localități și așezăminte monastice (secolele XV-XIX)” propune în cadrul a cinci capitole o abordare inedită a întregului spectru de probleme acumulate de-a lungul vremii în zona cunoscută astăzi sub numele generic de Orheiul Vechi.
Evenimentul va avea loc marți, 15 noiembrie 2022, ora 14.00 în Sala de Conferințe a Muzeului Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989 nr. 121A. Mai multe detalii despre eveniment citiți aici.
CINE SUNT?! | EXPOZIȚIE DE PICTURĂ

O expoziție de lucrări care provin din serii diferite ca subiect și tehnică, dar care, împreună, descriu perfect firea umană. Tablourile fac recurs la istorie, natură și credință – elemente definitorii ale ființei umane care aparține unui spațiu, epoci și culturi.
Puteți admira Expoziția CINE SUNT?! la Teatrul „Alexei Mateevici”, începând cu 15 octombrie până la data 15 noiembrie 2022, în fiecare zi de la ora 10.00 până la 17.00. Mai multe detalii despre expoziție găsiți aici.
RECITAL DE ORGĂ cu BENJAMIN RIGHETTI

Un festival Bach nu poate avea loc fără un concert de orgă. Astfel, pe 15 noiembrie, festivalul va continua cu un recital de orgă, susținut de unul dintre organiștii de top din Elveția – Benjamin Righetti, organist titular al Catedralei „Saint-François” din Lausanne, compozitor, profesor universitar (clasa orgă) la Universitatea de Muzică din Lausanne. Muzicianul va prezenta un program din lucrări pentru orgă de Bach și creații proprii. Mai multe detalii despre recital găsiți aici.
Cutia Neagră

„Cutia Neagră” este un spectacol autentic, despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane care provoacă discuții controversate, demaschă spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. E ca un joc, care se vrea democratic.
Mai multe detalii despre spectacol găsești aici.
LILU, LILU, CROCODILU

Despre film: având la bază cartea pentru copii cu același nume, lungmetrajul semnat de Josh Gordon și Will Speck spune povestea lui Lilu, un crocodil neobișnuit care trăiește în marele New York și care… nu mușcă. Mai multe detalii găsești aici.