(video) Poeta Ioana Isac a lansat o nouă poezie audio-vizuală, alături de coregrafa Irina Pavlovscaia

poezie
Foto:Ioana Isac

Poeta Ioana Isac a lansat în această săptămână o nouă poezie audio-vizuală. De această dată, creația este însoțită de un element nou – dansul. Astfel, alături de coregrafa Irina Pavlovscaia, tânăra poetă ne oferă o posibilitate inedită de „a consuma” poezia „Tăcerea ta miroase a toamnă”.

Înainte de a asculta și vizualiza noua poezie, vă invităm să cunoașteți istoria din spatele acestei creații, povestită de Ioana Isac.

„«Tăcerea ta miroase a toamnă» e una dintre poeziile care pe cât de biografică e, pe atât de departe de mine. Am așteptat momentul și ideea conceptuală potrivită pentru a face o video-poezie, doar că de această dată a căpătat forma de metapoezie, datorită dansului ca o unealtă de transformare.

Se spune că unele tăceri sunt asurzitoare și că, de fapt, vorbesc mult mai mult decât cuvintele, gesturile, mișcările și privirile, iar mie în fiecare toamnă îmi vine mirosul ei, aproape că repetitiv. Cercul e punctul de pornire dinăuntru și dinafară, de aceea vă invit să observați tăcerea mea vizuală și ce se întâmplă de fapt în gând și inimă când observ alte tăceri.

Locația am găsit-o pur întâmplător, dar tocmai goliciunea câmpului ne-a dat spațiu de reflecție și de a relaționa unii cu alții.

Cel mai frumos moment a fost că nu am discutat cu Irina ce anume va dansa, nu am văzut ce dansa în spate, așa că a ieșit chiar un performance filmat de ochii cerului și a lui Sasha. Uneori, armonia și echilibrul constau în a nu avea contact direct, în a lăsa intact omul, materia și în a accepta felul și construcția sa așa cum este cu o smerenie, lepădare și predare în fața marii magii a lumii.

M-am convins repetat cât de binecuvântată sunt în oamenii care mă înconjoară și cum poezia încape și se poate găsi în toate formele de artă”, ne-a povestit Ioana Isac.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente