Șase persoane reținute în urma perchezițiilor la sediul Partidul Politic „ȘOR” au fost eliberate

partidul sor
Foto:Partidul „ȘOR”/Facebook

Astăzi, 5 noiembrie în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au avut loc ședințele de judecată după ce pe 4 noiembrie, procurorii au înaintat șapte demersuri cu privire la aplicarea măsurii preventive în privința persoanelor reținute, urmare a perchezițiilor efectuate la sediul central al Partidului Politic ,,ȘOR”.

Avocatul Vadim Banaru, care se ocupă de acest caz, a declarat pentru jurnaliștii de la fața locului că în urma examinării șase persoane au fost eliberate deoarece considerăm că și o persoană a fost plasată în arest la domiciliu.

„După ce vom lua cunoștință cu încheierile partea apărării și procuratura urmează să stabilească măsurile ulterioare. Fiecare reieșind din situație va purcede la eventualele contestări deoarece aceste încheieri sunt cu drept de recurs la Curtea de Apel”, a menționat avocatul.

Cele șase persoane se află sub control judiciar, instanța a dispus eliberarea imediată a acestora cu aplicarea anumitor restricții.


Amintim că, la data de 2 noiembrie, procurorii anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții la sediul Partidului Politic „ȘOR”. În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistați și ridicați bani în sumă totală de 321 700 lei. Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Anticorupție, mijloacele bănești erau destinate pentru plata neoficială a salariilor, achitate în plic angajaților partidului din partea grupului criminal organizat.

Joi, 20 octombrie în cadrul investigației de finanțare ilegală a Partidului „ȘOR” au fost efectuate 55 de percheziții, opt persoane au fost reținute și au fost ridicați aproximativ 3,5 milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente