Începe weekendul frumos! 10 recomandări de evenimente la care poți merge în ziua de sâmbătă

evenimente main toamna frig femeie floare cafea ceai
Foto:pixabay.com

Uraaaa, e weekend! Nu ți-ai făcut planuri încă? Nicio grijă, venim noi în ajutor! Îți recomandăm, așa cum o facem în fiecare zi, câteva evenimente potrivite pentru diferite gusturi la care poți merge singur(ă), cu familia sau prietenii în ziua de sâmbătă, 5 noiembrie.

Concert în memoria lui Emil Loteanu la EcoLocal

În această sâmbătă, piața EcoLocal va fi gazda unui complex program cultural-artistic, dedicat celui care a schimbat destinul cinematografiei ținutului natal, ducându-ne faima în întreaga lume. Un eveniment care să readucă acest nume în memoria colectivă, aducând totodată un omagiu marelui regizor, scenarist, scriitor și poet moldovean.

Evenimentul va începe la ora 10.00. Mai multe detalii citește aici.

Expoziția „Flori de toamnă” și târgul producătorilor autohtoni EDIȚIA a III-a

În preajma Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, Grădina Botanică Națională în colaborare cu Asociația Obștească „Eurocivis” va găzdui o expoziție-târg unde își v-a prezenta diversitatea de plante. La eveniment vei găsi plante medicinale; arbori și arbuști decorativi pentru amenajări peisagistice; plante tropicale, suculenți, cactuși, compoziții pentru amenajarea interiorurilor; material săditor, semințe, precum și multe sfaturi utile de îngrijire și cultivare.

Evenimentul se va desfășura în microexpoziția „Rocariu”, în imediata apropiere de Intrarea Centrală de pe strada Grădina Botanică între orele 10.00 și 17.00. Mai multe detalii citiți aici.

Uși deschise la Casa Zemstvei

Te așteaptă un program de evenimente artistice: workshopuri pentru copii, expoziții și ateliere. Evenimentul va începe la ora 13.00, iar intrarea este liberă. Mai mute detalii găsești aici.

HAI PE ROLE

Orice doritor poate participa la acest eveniment și va avea nevoie doar de o pereche de role, trotinetă, skateboard sau longboard. Copiii minori pot participa cu acordul sau sub supravegherea unui tutore.

Această acțiune are drept scop de a susține rețeaua națională a Hospices of Hope Moldova, precum și sensibilizarea opiniei publice despre importanța susținerii bolnavilor în necesitate de îngrijiri paliative.

Prețul tichetului este 250 MDL sau puteți face donația direct la eveniment în boxa de colectare fonduri.

Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.

Compoziții tradiționale de toamna din Japonia

Centrul de cultură și arta japoneză „Ikenobo” te invită la ateliere de creație „Compoziții tradiționale de toamna din Japonia”.
Se vor desfășura patru ateliere de creație, care vor avea loc la Biblioteca Națională (str. 31 august 1989, 78A).

Evenimentul începe la ora 12.00. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii găsești aici.

Premiera „MAMA”, un spectacol de Dumitru Acriș după Asya Voloșina

Spectacolul „Mama” de Dumitru Acriș, după textul autoarei Asya Voloșina este o invitație la dialog, și, în același timp, un imbold pentru introspecție. E un spectacol despre relațiile și conflictul dintre generații cu actori și personaje de diferite vârste, fiecare în căutarea fericirii.

„Mama” e un spectacol de o sensibilitate aparte care reflectă cruzimea și abuzul cu care se confruntă femeile în căutarea fericirii, e un spectacol despre cum, uneori, vrem să renunțăm la speranță și de ce e important să continuăm să sperăm!

Mai multe detalii despre spectacol citește aici.

Spectacolul ZACS

Spectacolul este comedie grotească cu situații diverse și pline de umor. O mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. „ZACS” este o reflecție a societății anilor ‘90 cu reverberații în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne. 21 de caractere într-un delir nupțial.

Mai multe detalii despre spectacol găsești aici.

Spectacolul „Funia”

„FUNIA” este o adaptare după piesa FUNIA (ROPE) a autorului englez Patrick Hamilton. Tot în baza acestui text a fost făcut renumitul film „ROPE” în regia lui Alfred Hitchcock. Acțiunea piesei se desfășoară într-un apartament de lux din New York. Doi tineri îl omoară pe prietenul și colegul lor de facultate, David Kentley. De ce? Pentru senzație. Brandan și Phillip decid să ascundă cadavrul într-o ladă și organizează o petrecere chiar în apartamentul în care s-a petrecut crima. Această ladă va servi drept masă pentru sărbătoare. Printre invitați este tatăl lui David, mătușa lui, logodnica lui, colegul lor de facultate, Keneth și cireașa de pe tort este profesorul lor de filosofie, Rupert Cadell. El este cel care… pentru a afla ce se va întâmpla în continuare, ești invitat(ă) la spectacol.

Mai multe detalii despre spectacol găsești aici.

Practica de Tango

Dacă vrei să începi weekendul pe pași de dans, atunci acest eveniment este tocmai potrivit pentru tine. Aici poți învăța să dansezi tango alături de oamenii tăi dragi. Evenimentul începe la ora 12.00 și se desfășoară pe strada Albișoara 42/2. Mai multe detalii găsești aici.

STAND-UP NAȚIONAL | CHIȘINĂU

Pentru prima dată comedianții autohtoni vor zgudui pereții Palatului Național! Standupovka te invită la ultimul și cel mai grandios spectacol din cadrul Proiectului Stand Up Național. Evenimentul începe la ora 18.30. Mai multe detalii găsești aici.

Să ai un weekend minunat!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente