Filmul „Carbon” va fi difuzat și pentru diasporă. Biroul Relații cu Diaspora caută modalități de ecranizare

Carbon
Foto: Profile Agency

După ce a devenit disponibil în cinematografele din țară, tot mai mulți cetățeni aflați peste hotare se întrebau dacă ar putea să vizioneze și ei filmul „Carbon”. În acest sens, Biroul Relații cu Diaspora vine cu o noutate bună și anunță că filmul va ajunge și peste hotarele țării.

„Peste tot se vorbește despre filmul „Carbon”, o producție cinematografică nou-nouță, care, actualmente, este ecranizată în Republica Moldova și se bucură tot mai mult de popularitate, fiind solicitată chiar și de către conaționalii noștri din diasporă. Iată că, dragii noștri, ne-am gândit ca împreună cu echipa de producție a filmului, să extindem audiența și să răspundem apelului dumneavoastră”, se menționează într-un comunicat emis de BRD.

Regizorul filmului Ion Borș și producătorul Sergiu Cumatrenco au venit la BRD cu un răspuns pozitiv în ceea ce privește această colaborarea. La momentul de față, se identifică modalități de ecranizare a filmului „Carbon” în diasporă, iar ulterior BRD va veni cu mai multe detalii despre proiecția filmului.


Acțiunea în filmul „Carbon” are loc în Moldova, în anul 1992, în nemijlocita apropiere de zonele fierbinți ale conflictului de pe Nistru. Este un film despre istoria unui tânăr, care din dorința de a-și construi o viață normală alături de partenera sa, pornește pe un drum periculos, la capătul căruia așteaptă să-și vadă visele împlinite. O descoperire sinistră transformă călătoria sa într-o aventură plină de neplăceri. Din toată această poveste, eroul principal a învățat un lucru important – „să fie om”. O lecție care, în cele din urmă, reușește să îi schimbe viața.

Premiera națională a filmului a avut loc în data de 4 octombrie, curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente