Circa 120 de persoane au decedat și 100 au fost rănite în timpul unei petreceri de Halloween din Coreea de Sud

South-Korea-Halloween-Seoul-Crowd-Crush-Cardiac-Arrests
Foto: www.wsj.com

Circa 120 de persoane au decedat și 100 de persoane au fost rănite în urma unui accident care a avut loc în timpul unei petreceri aglomerate de Halloween, care a întrunit cel puțin 100 000 de oameni în același loc.

Petrecerea masivă de Halloween este primul eveniment de acest fel, fără de măști și restricții, din ultimii trei ani, scrie BBC.

Deocamdată nu este cunoscută cauza exactă a incidentului, însă a fost raportat faptul că, mulți dintre cei prezenți au simptome de tahicardie și panică, cel mai probabil din cauza numărului mare de oameni din acel spațiu.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a convocat o întâlnire de urgență.

„O mulțime de tineri s-au adunat aici în seara asta. Mulți oameni au venit la petrecere și club, purtând costume și o mulțime de oameni pe care i-am văzut tulburați și triști și sunt scene haotice”, a declarat reporterul BBC.

Un alt jurnalist local a spus că sâmbătă seara, oficialii au început să trimită alerte de urgență locuitorilor din Seul, avertizându-i despre un accident în centrul Itaewon și cerând persoanelor să evite călătoria acolo.

Peste 140 de vehicule de urgență au fost trimise în Itaewon, menționează The Wall Street Journal.

Oficialii poliției din Seul au spus că vor investiga circumstanțele specifice ale incidentului, inclusiv dacă întreprinderile locale și-au îndeplinit măsurile de siguranță necesare.

În Coreea de Sud, Halloween-ul nu este sărbătorit pe scară largă ca o sărbătoare pentru luarea de bomboane pentru copii. Peste douăzeci de petrecăreți din ultimii ani au transformat Halloween-ul într-un eveniment major de clubbing, cu multe persoane costumate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente