Ce beneficii poți avea la achiziționarea unei mașini electrice sau hibride

pexels-photo-9799729
Foto:pexels.com

Vehiculele electrice sau hibride sunt o alegere din ce în ce mai populară pentru cumpărătorii de mașini. Pe lângă motivele legate de ecologie și protecția mediului, tot mai mulți oameni aleg să investească în astfel de vehicule din motive de cost.

Compania Zoom Credit te poate ajuta să obții un credit auto cu rată avantajoasă și fără comisioane ascunse. Însă, evident, odată ce obții ajutorul pentru un împrumut auto, alegerea trebuie să fie bine gândită. Tocmai de aceea, mai jos venim cu principalele beneficii pentru care ar trebui să iei în considerare achiziționarea unor astfel de mașini:

Este o investiție pe termen lung și cu costuri reduse

Cu adevărat, automobilele electrice nu consumă combustibili precum benzină sau diesel, respectiv sunt mai econome. Cele hibrid consumă benzină doar la nevoie, întrucât se pornesc electric, iar în funcție de model se încarcă electric, datorită forței regenerative. Dar chiar și atunci când consumă combustibil, acestea sunt la fel de econome, deoarece puterea provine parțial din energia electrică. În plus, să nu uităm de faptul că în cazul acestor mașini taxele și impozitele sunt mai mici, întrucât nu funcționează pe bază de combustibili clasici.

Ai parte de o întreținere ușoară și costuri minime de înlocuire

Un alt avantaj este că în cazul acestor tipuri de autoturisme motorul este mai puțin predispus la uzuri, respectiv frânele și componentele sistemului de frânare au o durată de viață mai mare decât la mașinile clasice. Chiar dacă există anumite excepții și unele piese nu depind de combustibilul clasic sau alternativ, când vine vorba de înlocuirea componentelor, poți găsi cu ușurință accesoriile la un magazin fizic sau online de piese auto.

Sursă foto: pixabay.com

Este o alegere eco care contribuie la protecția mediului înconjurător

Atunci când vine vorba de schimbările climatice globale, mașinile electrice sau hibrid au un aport mai redus de dioxid de carbon, ceea ce înseamnă că acestea nu contribuie la poluarea aerului atât de mult precum mașinile clasice. Astfel, chiar dacă alegerea ta va fi un automobil hibrid, acest lucru oricum te va ajuta să contribui la îmbunătățirea calității aerului, dar și a mediului înconjurător.

Valoarea de revânzare se menține

La ziua de azi, automobilele cu combustibil alternativ favorizează tendința de cumpărare. Ai toate șansele să vinzi autoturismul, întrucât cererea pe piață este destul de consistentă. În plus, consumul scăzut de combustibil încurajează cumpărătorii să ia în considerare din ce în ce mai mult noile motoare.  Anume din acest motiv, procesul de revânzare este destul de ușor, cu atât mai mult că se păstrează și valoarea mașinii. 

O autonomie optimizată la maxim și autoîncărcare

Datorită interesului crescut față de mașinile electrice și cele hibrid din ultimii ani, producătorii au alocat tot mai multe resurse în dezvoltarea acestora. În acest sens, dacă cu câțiva ani în urmă, 200 de kilometri pentru o mașină hibrid era o autonomie destul de bună, astăzi, distanțele fără realimentare ajung și la 800-900 de kilometri. Mai mult, mașinile hibride sunt dotate cu o priză specială și cu propriul generator. 

Așadar, achiziția unui autoturism este întotdeauna o decizie importantă, deoarece aproape întotdeauna e vorba despre o investiție pe termen lung. Autoturismele electrice sau hibrid sunt o combinație perfectă dintre util, performant, econom, dar și sănătos. Iar dacă vrei și tu să devii prieten cu natura și mediului înconjurător, Zoom Credit îți oferă un automobil în credit, potrivit ție și nevoilor tale cotidiene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente