(doc) Au fost puse în funcțiune noile decizii de trecere a frontierei cu Turkmenistanul. Cum circulă transportul

Turkmenistanului
Foto:Agenția Națională Transport Auto

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a informat operatorii de transport despre noile puncte de trecere a frontierei deschise pentru efectuarea transportului rutier internațional pe teritoriul Turkmenistanului, dar și despre modificările taxelor și plăților pentru proprietarii de vehicule ai statelor străine.

Astfel, în conformitate cu Decretul președintelui Turkmenistanului, din data de 14 septembrie 2022, „Cu privire la reglementarea activității autorităților de stat la frontiera vamală a Turkmenistanului și stabilirea tarifului unic al taxelor și plăților pentru proprietarii de autovehicule ai statelor străine”, începând cu data 1 octombrie curent, au fost modificate cotele taxelor și plăților percepute pentru intrarea și tranzitarea teritoriului Turkmenistanului.

De asemenea, în baza informației prezentate de către Agenția de Transport și Comunicații pe lângă Cabinetul de Miniștri al Turkmenistanului referitoare la punctele de trecere a frontierei (PTF) deschise pentru efectuarea transportului internațional, din data de 7 septembrie curent, sunt permise acțiunile enumerate mai jos.

#1. Intrarea prin PTF „Portul maritim internațional Turkmenbashi”, pentru tranzitarea teritoriului Turkmenistanului pe următoarele trasee: Artyc (TM) – Lotfabad (IR); Sarakhs (TM) – Saraghs (IR); Farap (TM) – Alat (UZ), cu utilizarea la retur a acelorași itinerare.


#2. Intrarea și ieșirea în/din Turkmenistan prin PTF „Portul maritim internațional Turkmenbashi” pentru încărcarea/descărcarea mărfurilor pe teritoriul portului maritim internațional Turkmenbashi.


#3. Intrarea/ieșirea prin PTF Altyn Asyr, Artyc, Sarakhs și Farap pentru încărcarea/descărcarea mărfurilor  pe teritoriul gărilor și depozitelor feroviare.

Pentru mai multe informații suplimentare puteți consulta anexele.

Demers privind modificarea taxelor și plăților.

Demers privind punctele de trecere a frontierei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente