Maia Sandu: „Dacă Rusia va îndrăzni să atenteze la suveranitatea Moldovei, vom pune în aplicare măsurile de protecție”

Maia Sandu
Foto:privesc.eu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat într-o conferință de presă alături de președinta Georgiei, Salome Zourabișvili, că Moldova va pune în aplicare măsurile de protecție dacă Rusia va atenta la suveranitatea și integritatea teritorială a țării noastre. Declarația a fost făcută în contextul în care, acum o săptămână, trei rachete rusești au tranzitat spațiul aerian al Moldovei.

„Securitatea oamenilor este cea mai importantă. Eu sper că nu vom ajunge în această situație, dar dacă Rusia va îndrăzni să atenteze la suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei, evident că vom pune în aplicare măsurile de protecție”, a spus Maia Sandu.

Totodată, președinta Georgiei, Salome Zourabișvili, a menționat că încălcarea spațiului aerian este același lucru ca și încălcarea integrității teritoriale: „Rusia vrea să schimbăm aspirațiile noastre europene și să schimbăm viitorul nostru, dar noi nu acceptăm acest lucru”.

Menționăm că, pe 10 octombrie, trei rachete de croazieră de pe navele militare ruse au tranzitat spațiul aerian al Moldovei. Tranzitarea spațiului nostru a avut loc în contextul atacurilor aeriene rusești asupra mai multor orașe din Ucraina.

E de menționat că, în dimineață zilei de 10 octombrie, în mai multe orașe din Ucraina au avut loc explozii puternice. Potrivit președintelui Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, au fost bombardate orașele Kiev, Hmelnâțkâi, Dnipro, Vinița, Ivano-Frankivsk, Zaporijjea, Harkiv, Jâtomâr, Sumî și Kropâvnâțkâi. Ca urmare a bombardării centrului orașului Kiev, un parc și mai multe clădiri de infrastructură, printre care clădirea Filarmonicii, două muzee și o universitate au fost avariate. Sunt mai multe victime.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente