A mai rămas o zi de weekend și se prognozează să fie una cu soare, iar asta înseamnă că trebuie să ieși din casă și să vezi ce se mai întâmplă pe plan cultural în acest oraș.
Așadar, iată cinci evenimente care se vor desfășura duminica aceasta și care așteaptă să le vezi.
# Festivalul de Film LGBT
Pe 15 și 16 octombrie, vino la Digital Park la Festivalul de Film LGBT, ediția a II-a, care ți-a pregătit cele mai noi filme despre și cu persoane LGBT+ din toată lumea.
Programul festivalului include filme de ficțiune, documentare, de scurt și lung metraj de pe toate continentele. Intrarea este gratuită.
Mai multe detalii despre eveniment găsești aici.
# Satul Meu – târg agricol la Moldexpo
Pentru prima dată la Chișinău, toate produsele agricole, din toate regiunile Moldovei, direct din câmpurile, livezile și grădinile fermierilor locali, se găsesc la târgul „Satul Meu”, în fiecare weekend, până pe 30 octombrie, la Moldexpo, str. Ghioceilor 1, Chișinău.
Program de lucru începe la ora 9.00 și se finalizează la 18.00, iar intrarea este liberă.
# Spectacolul „Întoarcerea acasă” de Matei Vișniec
Duminică, 16 octombrie, la ora 18.30 ești așteptat(ă) la spectacolul „Întoarcerea acasă” de Matei Vișniec, producție a Teatrului Municipal Matei Vișniec, Suceava, România.
„Întoarcerea acasă” de Matei Vișniec este realizat de Botond Nagy care a ales să lucreze pentru acest spectacol cu artiști puternici și creativi, apreciați de critica de specialitate dar și de public: Kali Ágnes – dramaturg, Andreea Săndulescu – scenograf, Claudiu Urse – compozitor, Cristian Niculescu – light și video designer și George Pop – coregraf.
Durata spectacolului este de 90 de minute, iar accesul este permis persoanelor de la 16 ani.
Biletele pot fi procurate online la linkul anexat aici și la casa de bilete a teatrului sau rezervă la numărul 022 20 28 90; 069416078.
Expoziție de pictură „CINE SUNT?!”
Vino duminică, 16 octombrie, la ora 16.30, la Teatrul Alexei Mateevici, la expoziția „CINE SUNT?!”, unde vei vedea lucrări care provin din serii, diferite ca subiect și tehnică, dar care, împreună, descriu perfect firea umană. Tablourile fac recurs la istorie, natură, credință – elemente definitorii ale ființei umane care aparține unui spațiu, epoci și culturi.
Silvia Chirilă este originară din orașul Hâncești. Este istoric și pictoriță. Iată de ce în multe din lucrările sale cele două domenii se combină. Studiile și le-a făcut la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și la Colegiul „Iulia Hașdeu” din același oraș.
Poți admira Expoziția CINE SUNT?! la Teatrul „Alexei Mateevici”, până la data 15 noiembrie 2022, în fiecare zi, de la ora 10.00 până la 17.00.
Spectacolul „Genușăreasa”
Duminică, 16 octombrie, vino la Teatrul fără Nume la spectacolul „Genușăreasa”,
Nimic din ce ştiaţi că ar fi povestea „Cenuşăresei” nu se păstrează în versiunea pe care regizorul Mihai Ţărnă o propune spectatorului, după piesa dramaturgului francez, Joel Pommerat.
Mama micuţei Geanina moare, iar ultimele sale cuvinte pe patul de moarte sunt interpretate greşit şi îi schimbă viaţa copilei. Geanina îşi va asuma responsabilitatea de a ține mama departe de „moarte” dacă, din cinci în cinci minute, se va gândi la aceasta.
Drama Cenușăresei se regăsește, totuși, în relația pe care o are cu tatăl ei. Este vorba de frica tatălui de a eșua în încercarea sa de a-și reface viața, ceea ce-l determină să anuleze practic propria-i existență de tată.
O anti-poveste în premieră despre datorie, sentiment de vinovăţie, dragoste, frică şi moarte.
Biletele pot fi procurate pe iticket.md sau la casa de bilete a teatrului, iar rezervările se pot face la numărul 078 509 050 sau 022 232 154.