Lista punctelor de înregistrare asistată pentru compensarea cheltuielilor la consumul de energie din municipiul Chișinău

Facturi
Foto:diez.md

Ieri, 12 octombrie, a devenit funcțională platforma online compensatii.gov.md. Aceasta permite înregistrarea și prelucrarea cererilor pentru compensarea cheltuielilor pentru utilizarea energiei de către consumatorii casnici. Cetățenii se pot înregistra în sistemul informațional individual online sau în modul asistat. 

În mod asistat se pot înregistra persoanele sau familiile aflate în dificultate, care nu dispun de echipamente, nu au acces la internet sau nu au abilitățile necesare pentru a se înregistra individual pe platformă. Acestea vor fi asistate de către asistenții sociali comunitari sau de către bibliotecari.

Solicitantul va completa formularul cererii pe suport de hârtie, iar datele din cerere vor fi introduse ulterior în sistemul informațional de către registratorii desemnați în punctele de înregistrare asistată.

Actele necesare care trebuie prezentate la înregistrarea asistată sunt:
# actul de identitate al solicitantului şi al membrilor familiei;
# codul de identificare a consumatorului casnic din factură (factura la energia termică, electrică, gaze naturale, după caz).

Punctele la care se pot adresa solicitanții, în raza orașului Chișinău, sunt indicate mai jos.

Sursă foto: Captură de ecran/chisinau.md
Sursă foto: Captură de ecran/chisinau.md
Sursă foto: Captură de ecran/chisinau.md
Sursă foto: Captură de ecran/chisinau.md

Familiile (gospodăriile) din orașele, satele (comunele) din componenţa municipiului Chişinău se pot adresa pentru înregistrare asistată la asistenții sociali comunitari din cadrul primăriilor locale sau la bibliotecarii din localitatea de trai.

Iată punctele la care se pot adresa.

Sursă foto: Captură de ecran/chisinau.md

La fel, înregistrarea asistată (strict pentru persoanele vârstnice care nu au abilități digitale sau care nu dețin echipamente și acces la internet) va fi disponibilă până la aceiași dată – 25 noiembrie 2022.

Pentru a ajuta consumatorii să se înregistreze în Sistemul Informațional „Vulnerabilitate Energetică”, apelați linia verde 0 8000 5000, la care vor fi oferite informații despre procedura de solicitare a compensațiilor, criteriile de atribuire a categoriei de vulnerabilitate, accesarea și înregistrarea pe platforma online etc.

Instrucțiune privind completarea cererii pentru compensația consumului de energie, online, poate vi vizualizată AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente