„Țară mică — dulce cântec!”, turneul care a readus muzica anilor ’80 într-un nou format

EfremoffStudio_138

Orchestra Națională de Tineret a Moldovei a adunat peste 1000 de ascultători la concertele organizate în localitățile din nordul țării, Drochia, Bălți și Soroca, în cadrul turneului muzical național „Țară mică — dulce cântec!”.

Scopul turneului este de a readuce armonia și incluziunea socială, în timpurile dificile prin care trece acum întreaga lume. Repertoriul concertelor a fost creat din piese rare moldovenești ale anilor ’70-’80, interpretate într-un format simfonic, fiind o experiență inedită atât pentru Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, cât și pentru ascultătorii din țară.

La evenimentele muzicale au fost prezente peste 500 de persoane în municipiul Bălți și peste 250 la Drochia și la Soroca.

„Suntem fericiți că am readus muzica anilor 80 de acasă într-un format restilizat sub o manieră simfonică, iar piesele interpretate au prins din nou viață. Acest proiect este apreciat atât de către tânăra generație, cât și de părinții, bunicii, mătușile și unchii noștri. Cred că, playlistul creat se potrivește perfect cu această toamnă”, a menționat Andriano Marian, dirijorul Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei. 

Alte cinci concerte din cadrul turneului vor fi organizate și în alte regiuni din țară, unul dintre care va fi și la Chișinău. Zilele evenimentelor vor fi anunțate în curând pe pagina de Facebook Moldovan National Youth Orchestra. 

Turneul muzical național „Țară mică — dulce cântec!” este organizat de către Orchestra Națională de Tineret a Moldovei, alături de Ministerul Culturii și Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente